Steinfort Glas: allesbehalve breekbaar

Misschien kent de lezer ze: de ouderwetse televisiemeubeltjes van glas met stalen buisjes. Steinfort Glas was hiervan ooit een grote producent. Tegenwoordig houdt het bedrijf zich bezig met andere zaken. Steinfort werkt onder andere nauw samen met kunstenaars en architecten. Dit om van de meest innovatieve en creatieve ideeën werkelijkheid te maken. Zo worden treinstations opgefleurd met glazen kunstwerken en worden de grootste vliegvelden van Amerika voorzien van met print bedrukte glaswanden. Andere opdrachtgevers zijn de sieradenmerken Swarovski en Buddha to Buddha. “En binnenkort worden de toiletten van Schiphol in een glazen jasje gezet”, aldus Reijneker. Oh ja, en dan was er nog een mooie klus voor het populaire RTL-programma ‘The voice of Holland’, waarbij het bedrijf de glazen vloeren voor de shows leverde. Het moge duidelijk zijn: dit bedrijf houdt wel van een uitdaging.

Educatie

Nog zo’n uitdaging kwam langs toen Steinfort Glas door Leeuwarden-Fryslân 2018 werd gevraagd glazen oorkondes te maken, bedoeld als cadeautjes voor leden van Club2018, het netwerk van ondernemers binnen Leeuwarden-Fryslân 2018. Steinfort Glas hecht waarde aan educatie en koos daarom voor een samenwerking met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Twee studentes zijn inmiddels begonnen met de eerste ideeën voor glas met bedrukking. Het is de bedoeling dat het project uitmondt in een langere samenwerking met scholen. “Werken met glas is een vak wat bijna niet meer op school voorkomt. Ik hoop dat deze manier bijdraagt aan onderwijs”, aldus Reijneker.

Steinfort glas heeft de wind in de rug: maar alle gebrachte voorspoed gaat niet vanzelf. “Het is iedere dag knokken, maar we doen het zeker niet slecht”, aldus Reijneker.

Vergelijkbare berichten