Stenden hogeschool benoemt Academic Dean IHM en Directeur International Affairs

De Schot Craig Thompson (1963) is de nieuwe Academic Dean voor IHM, de succesvolle opleiding van Stenden hogeschool die we aanbieden in Leeuwarden, Port Alfred (Zuid-Afrika), Qatar, Bangkok en op Bali. Craig heeft zijn sporen verdiend in zowel het hospitality onderwijs als in de praktijk. Hij werkte in diverse posities onder meer voor Swiss Hotel Management School, CATHM Centre of Applied, Tourism and Hospitality Management, University of Derby en Waiariki Institute of Technology.

De Nederlander Robert Coelen is benoemd tot Directeur International Affairs. Vanuit deze functie zal Robert sturing geven aan de verdere uitbouw van de internationale activiteiten van Stenden, die de laatste jaren een sterke groei doormaken. Robert Coelen heeft zo’n 14 jaar ervaring op het gebied van internationaal onderwijs. Het grootste deel van deze tijd bracht hij door in Australië: eerst als student, later als onderzoeker en tenslotte als Director International Affairs bij twee universities in Queensland. De laatste 5 jaar was Robert Vice-President International bij de Universiteit Leiden.

Robert Veenstra, voorzitter College van Bestuur Stenden hogeschool, is verheugd over de benoemingen van Robert en Craig: ‘Stenden hogeschool groeit in alle opzichten, vooral door de verbinding tussen onze vestigingen in Nederland, in Zuid-Afrika, in Qatar en Bangkok en op Bali. Voortzetting van deze groei vraagt ervaren en ambitieuze managers die op verschillende continenten en in verschillende culturen de verbinding kunnen leggen tussen het onderwijs en het werkveld. De twee nieuwe managers brengen Stenden een grote kennis en ervaring binnen uit de Angelsaksische traditie. Met de komst van Craig en Robert zetten we de volgende stap in onze ontwikkeling en ik heet hen daarom namens de medewerkers en studenten van Stenden van harte welkom.’

Delen via

Vergelijkbare berichten