Stenden opent duurzaam hotel in Zuid-Afrika

General Manager en Stenden alumnus Dr. Wouter Hensens geeft aan: “Our aim is to offer innovative and sustainable hospitality experiences benefiting its shareholders and community through real world learning. We want to be leading in being an example in taking responsibility for our natural and socio-cultural environment”.

Duurzaam concept

Een voorbeeld van duurzaamheid is het gebruik van lokale producten. Het geserveerde bier wordt gemaakt in de lokale brouwerij en de groenten worden verbouwd in de townships, waar ook het brood wordt gebakken.

Daarnaast is het hotel op een duurzame wijze ingericht en worden zoveel mogelijk energiebesparende middelen toegepast. Met dit concept wil Stenden excellente, toekomstige managers opleiden met een visie op duurzaamheid. Deze visie kunnen zij overdragen tijdens hun verdere carrière.

Nieuwe Zuid-Afrikaanse keuken

Albert Kooy, bekend van zijn unieke filosofie over koken, is nauw betrokken bij de samenstelling van het menu van restaurant ‘Lily’. Net als in zijn concept ‘de Nieuwe Nederlandse Keuken’, zal ook in het Zuid-Afrikaanse menu de nadruk liggen op oorspronkelijke producten, maar met moderne invloeden vanuit de hele wereld. Duurzaamheid is ook hierbij het uitgangspunt.

Delen via

Vergelijkbare berichten