Internationale sterren veroveren Raadhuisplein tijdens Witte Winter Weken!

Witte Winter Weken

Vanaf zaterdag 12 december kunnen inwoners en bezoekers van Drachten en daarbuiten terecht op het Raadhuisplein en De Marke voor diverse gezellige kerstactiviteiten. Onder de noemer Witte Winter Weken is het winkelgebied omgetoverd in gezellige kerstsferen met vele witte kerstbomen, prachtige winterse sfeerbeelden en kerstverlichting. Op verschillende momenten is er muziek, loopt de Kerstman rond én als hoogtepunt een levensgrote houten kerststal in een heus Witte Winter Paleis waar ook nog een Winter Ijswinkel is te vinden! Met deze decembercampagne laten de gezamenlijke winkeliers van het Raadhuisplein en De Marke het publiek opnieuw kennismaken met de vele leuke winkels die hier zijn gevestigd.

Woodcarving

Onder het toeziend oog van alle bezoekers zullen vanaf dinsdag 8 december as. onder leiding van twee internationale grootheden vele houten kerstbeelden worden gecreëerd. Sergiy Dyshlevyy, voormalig wereldkampioen woodcarven en Rolf Döderlein De Win, meerdere malen Nederlands Kampioen wood- én icecarven en 2de op het WK, zullen, samen met de Engelsmannen Colin James Richards en Dave Harmsworth, in een week tijd de grootste kerststal ooit gemaakt door woodcarvers in Nederland produceren. Het woodcarven is gratis toegankelijk voor publiek en de beelden zullen op zaterdagmiddag worden verplaatst naar het Witte Winter Paleis, dat speciaal voor deze campagne is gecreëerd in één van de panden aan het Raadhuisplein.

Witte Winter Paleis

Naast een prachtige houten kerststal is het Witte Winter Paleis dé plek waar jong en oud op verschillende momenten terecht kunnen voor allerlei activiteiten. Zo zal er een Fashion Night worden georganiseerd, is er een Kerstproeverij én kunnen kinderen zich vermaken tijdens het maken van een snoephuisje, zeepfiguren of lekker luisteren naar winterse verhalen. In het Witte Winter Paleis is ook de IJswinkel te vinden én kun je terecht voor warme chocolademelk en andere lekkere versnaperingen. Voor publiek is het paleis vrij toegankelijk en ook alle activiteiten zijn kosteloos.

Delen via

Vergelijkbare berichten