Streekboeren voorzien regio Heerenveen van lokaal voedsel

Verzamelpunt
In juli 2015 opende De Streekboer haar eerste verzamelpunt in Nieuwehorne. Hier werd de basis van het concept ‘De Streekboer’ gelegd. De Streekboer is de spil in het web van lokaal voedsel. Boeren uit de streek kunnen hun producten aanbieden via de website van De Streekboer. Consumenten hebben vervolgens de mogelijkheid om een compleet assortiment aan streekproducten gemakkelijk online te bestellen. Eenmaal in de week komen de lokale boeren met hun eigen ambachtelijke producten naar het verzamelpunt in Heerenveen. De consumenten kunnen de producten hier vervolgens, uit handen van de producenten van hun voedsel, ophalen.

Voedselverspilling
Vanwege de successen van het afgelopen half jaar groeit De Streekboer door naar Heerenveen. De boeren, die maximaal veertig kilometer van Heerenveen wonen, komen elke donderdag aan het einde van de middag naar ‘De Kas’ van Accolade in Heerenveen. Vanuit De Kas worden ook de plaatsen Joure, Gorredijk, Nieuwehorne, Akkrum en, in de nabije toekomst, Lemmer bediend. Om voedselverspilling te voorkomen moet er van tevoren besteld worden via de website van De Streekboer Heerenveen. Zo weet de groenteteler precies hoeveel kroppen sla hij uit de kas moet halen en de melkboer hoeveel yoghurt er gemaakt moet worden. Een bestelling plaatsen kan elke week van vrijdag tot en met dinsdagavond via de website. 21 april vindt de feestelijke opening van het verzamelpunt plaats in De Kas. Er zullen onder andere hapjes worden geserveerd van streekproducten door samenwerkingspartner D&R Catering. Tevens is dit de eerste afhaalmogelijkheid. Omdat het de eerste keer is, is de webshop alvast geopend en kunnen de streekproducten nu al besteld worden!

Crowdfunding
Regio Heerenveen dient met een aanbod van maar liefst 26 lokale boeren en producenten als test en voorbeeld voor de rest van Noord-Nederland. Om heel Noord-Nederland in 2016 te kunnen voorzien van netwerken van lokaal voedsel is De Streekboer recentelijk een crowdfunding campagne gestart. Mee-investeren kan tegen een aantrekkelijke rente van 5%.

Delen via

Vergelijkbare berichten