Studenten Maritieme Techniek Sneek presenteren nieuwe schetsontwerpen fluisterboot 2.0

Draaistoelen of vaste bank
Hjalmar Zwaga, student jacht- en scheepsbouw Maritieme Techniek Sneek en nieuw lid van het projectteam, heeft een schets gemaakt van de inrichting van de fluisterboot met draaistoelen. De afmetingen zijn 6,90 meter lang en 2,90 meter breed. Op deze manier is de stoel 360 graden draaibaar en is er nog altijd sprake van beenruimte. Om langs bruggen te varen is een breedte van 2,20 meter maximaal, aldus Sybren Ytsma van Stichting Wetterwalden. De studenten gaan nu het schetsontwerp aanpassen waarbij ze ook kijken naar een combinatie van draaistoelen (die 180 graden) draaien en een bank. Bovendien onderzoeken ze de optie van een tafel die van onderen uitklapbaar is.

Rolstoellift
Student Kevin Lageveen liet de verschillende opties voor rolstoelliften zien zoals een elektrische rolstoellift. Dit is een schaarlift aangedreven door een wormwiel. Een andere optie is een hydraulische rolstoellift, ook een schaarlift, waarbij sprake is van aandrijving door hydraulische pompen. Om rekening te houden met de hoogte van de kades gaan de studenten binnenkort naar het natuurgebied Butenfjild om de kades op te meten. Het is wel belangrijk om de optie open te laten dat de rolstoel altijd in de fluisterboot kan.

Torque jet
De studenten attendeerden Stichting De Wetterwalden op de torque jet. Dit is een innovatief product waarbij schroef en motor een geheel zijn. De Stille Boot in Heeg heeft ervaring met de torque jet. De studenten jacht- en scheepsbouw Maritieme Techniek Sneek gaan in oktober een bedrijfsbezoek brengen om meer informatie in te winnen over de torque jet.

Delen via

Vergelijkbare berichten