Subsidiepartners innoveert zelf met WBSOEasy

Profiel

Subsidiepartners, opgericht door Johan en Nico Hielkema, helpt ondernemers, zelfstandigen en instellingen in het doeltreffend gebruik maken van vele subsidieregelingen en fiscale voordelen op het gebied van innovatie en energiebesparing. Johan heeft zijn sporen verdiend in de financiële dienstverlening en Nico deed dat in de technische sector, onder meer als energie-adviseur, maar ook bij de Rijksdienst Voor Ondernemers (RVO) als beoordelaar van WBSO-aanvragen.  Nico is dan ook gespecialiseerd in de WBSO.

Populaire regelingen

De WBSO, met een budget van ongeveer 794 miljoen euro, en RDA, met een budget van om en nabij de 238 miljoen euro, zijn populaire, laagdrempelige  regelingen om innovatie te ondersteunen. Bijna 23.000 bedrijven maakten in het afgelopen jaar gebruik van de twee fiscale regelingen. Van de bedrijven die de WBSO benutten, maakt 72% eveneens gebruik van de RDA. Zij profiteren direct van de vereenvoudiging, omdat zij vanaf volgend jaar maar één beschikking aan hoeven te vragen. Daarnaast vindt de verrekening in één keer plaats. Ruim 97% van de bedrijven die gebruik maakt van de twee fiscale regelingen is MKB’er. Het voorgestelde budget voor de WBSO/RDA in 2016 is 1.143 miljoen euro.

WBSOEasy

Na het toekennen van een WBSO-beschikking ervaren veel ondernemers de last van de vereiste WBSO-administratie. Dit is voor velen zelfs een reden om te stoppen met WBSO, wat ten koste gaat van hun innovaties. Dit was voor Subsidiepartners de reden om zelf te innoveren met een slimme oplossing voor dit probleem. In samenwerking met HielkemaIT is de online dienst WBSOEasy voor de volledige WBSO-administratie ontwikkeld. Werknemers kunnen gemakkelijk online inloggen en per project hun gemaakte uren, foto’s, filmpjes, ontwerpen, geluidsopnames, notulen en andere documenten invoeren. Dit kan met bijna elke PC, Mac, tablet en telefoon. De leidinggevenden van de WBSO-projecten hebben de mogelijkheid de ingevoerde registraties te beheren. De gegevens binnen een project worden daarbij uitgebreid geanalyseerd en overzichtelijk en gestructureerd gepresenteerd. Daarnaast moeten leidinggevenden beoordelen of uren wel of niet WBSO-gerelateerd zijn. Een gebruiker kan deelnemen aan meerdere projecten waarbij de rol kan variëren. Het aantal gebruikers, registraties en documenten per project is ongelimiteerd. WBSOEasy is overal ter wereld online toegankelijk. Al vanaf de eerste ontwerpen wordt er veel tijd en moeite in de beveiliging gestoken. Voor het in gebruik nemen van WBSOEasy is geen IT-kennis vereist. Ook hoeft er geen hardware of extra software ingekocht te worden. Voor de grotere organisaties is het mogelijk om de kleuren en logo’s aan te passen binnen WBSOEasy (White label product). Voor meer informatie over de talloze mogelijkheden van dit product kunt u kijken op de website of vrijblijvend contact met ons opnemen. WBSOEasy is ook beschikbaar voor ondernemers die hun WBSO zelf of via andere intermediairs aanvragen.

Controle RVO

De RVO voert steekproefsgewijs controlebezoeken of deskcontroles uit. De ondernemer moet dan zijn administratie kunnen tonen of opsturen. Subsidiepartners werkt samen met HielkemaIT aan een methode binnen WBSOEasy om dit proces te versnellen. Hierbij wordt toegewerkt naar een methode om de RVO-controleur met een tijdelijke login-code toegang te geven tot de WBSO-administratie. Subsidiepartners zal de dialoog aangaan met de RVO om dit proces te optimaliseren.

Toekomst

De ontwikkeling van WBSOEasy staat niet stil. Naarmate de tijd vordert zal er steeds meer functionaliteit toegevoegd worden. Ook zullen de bestaande onderdelen verder verbeterd worden. Bij dit proces zal er veel geluisterd worden naar de wensen van de klanten. WBSOEasy gaat in de toekomst ook een API aanbieden om integratie met andere software mogelijk te maken.

Delen via

Vergelijkbare berichten