Swan Expeditions vergroot capaciteit met nieuwe samenwerking

Het Friese Swan Expeditions uit Akkrum, dat zich richt op unieke Tall Ship expedities, gaat een nieuwe samenwerking aan met een derde Tall Ship: de Regina Maris. Deze nieuwe aanwinst stelt het bedrijf in staat om zijn capaciteit voor het onderwijsprogramma Masterskip te vergroten.

“We zijn erg enthousiast over de nieuwe samenwerking,” zegt directeur van Swan Expeditions, Eelke Hoekstra. “Door de toevoeging van een derde Tall Ship kunnen we nog meer mensen de kans geven om één van onze unieke ervaringen te beleven. Of het nu gaat om het volgen van ons Masterskip-programma of het maken van één van de andere reizen in het Noorden van Europa.” Het team van de Regina Maris heeft veel ervaring op het gebied van (sail)training, en is daarom erg geschikt voor het uitvoeren van het onderwijsprogramma Masterskip.

Uitbreiding vloot

De afgelopen jaren zag Swan Expeditions de belangstelling voor zijn onderwijsprogramma Masterskip exponentieel groeien, met als gevolg de aankoop van Tall Ship Noorderlicht in 2021. Het schip is met zijn versterkte boeg oorspronkelijk gebouwd voor Noordelijke vaargebieden, maar met Masterskip voer het schip voor het eerst in 20 jaar naar een warmer vaargebied.

Masterskip als stimulans

“Met de toevoeging van de Noorderlicht hebben we dit schooljaar aan de vraag naar onze Masterskip reizen kunnen voldoen. Dit blijkt alleen niet genoeg.” aldus Hoekstra. “Door de samenwerking met een groter schip kunnen we onze Masterskip capaciteit nog verder vergroten”. De Wylde Swan en de Regina Maris varen volgend jaar samen 9 Masterskipreizen, met elk hun eigen route. 

Noordelijke vaargebieden

Bijkomend voordeel is dat Tall Ship Noorderlicht jaarrond in Noordelijke vaargebieden kan blijven. Hoekstra: “We willen onze expedities voor individuen en groepen de komende jaren uitbreiden, en met een vaste standplaats van de Noorderlicht in het Noorden biedt dit voldoende mogelijkheden.” Op dit moment voert Swan Expeditions expedities uit op Spitsbergen met Tall Ship Noorderlicht, waar gasten op een kleinschalige manier de Arctische natuur kunnen verkennen.

Volbrengen van een missie

De missie van Swan Expeditions is het creëren van levensveranderende ervaringen naar afgelegen bestemmingen. “We zijn erg blij dat we deze nieuwe samenwerking hebben kunnen realiseren,” zegt Hoekstra. “We kijken ernaar uit om onze gasten nog meer unieke en onvergetelijke expedities te kunnen bieden.”.

Vergelijkbare berichten