Symposium duurzaam ondernemen tijdens Agrarische Dagen Franeker

Het symposium wordt om 17.00 uur geopend door Fred Veenstra, burgemeester van de gemeente Franeker. Vervolgens vertelt trendwatcher Rob Creemers welke trends er zijn op het gebied van duurzaam ondernemen. Dit wordt gevolgd door korte presentaties van de bedrijven die hebben deelgenomen aan het Koploperproject in de Westergozone. Van 19.40 tot 20.30 uur zijn er vier parallelle sessies waarin deskundigen hun kennis over duurzaamheid delen. Onderwerpen zijn: communicatie en MVO, duurzaam inkopen, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) en MVO en financiën. Het symposium wordt afgesloten met de uitreiking van de Koploperprijs aan die deelnemer van het Koploperproject Westergozone die de meest duurzame resultaten heeft

geboekt.

Het Koploperproject

Het Koploperproject helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in 1 jaar duurzamer te ondernemen. Het Koploperproject werkt samen met diverse Friese gemeenten. Per gemeente wordt een Koplopergroep gevormd, bestaande uit 5 tot 15 bedrijven. Ook een gemeente kan deelnemen aan het Koploperproject om duurzamer te gaan werken. Naast de gemeentelijke projecten is er ook een Koploperproject voor zorginstellingen.

De afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân die met elkaar samenwerken en dat een positieve impuls geeft aan een gezonde en duurzame economie. Dit initiatief wordt mede ondersteund door projectbureau A7Westergo en de provincie Fryslân. Op www.koploperproject.nl staat meer informatie over het project.

Delen via

Vergelijkbare berichten