Tanken zonder zorgen: bespaar en beheer met een tankpas

Voor een volle tank ben je tegenwoordig meer geld kwijt dan een paar jaar geleden. Tanken wordt steeds duurder en mensen laten de auto vaker staan. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om de jaarlijkse brandstofuitgaven te verminderen. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven die vaak gebruik moeten maken van een auto en dus ook benzine moeten kopen. In dit artikel bespreken we hoe bedrijven hun benzinekosten kunnen verminderen met behulp van een tankpas.

Wat is een tankpas?

Een tankpas is een betaalmethode voor het kopen van brandstof gerelateerde producten, zoals benzine en diesel. De pas kan ook gebruikt worden om onderhoud van het voertuig te betalen. De kosten die met deze tankpassen gemaakt worden, worden opgeslagen in een account. De maandelijkse betaling wordt dan vervolgens verwerkt door Travelcard. Aan het eind van de maand geeft de Travelcard-app een uitgebreid rapport van de uitgaven die gedurende de maand gemaakt zijn.

Er zijn veel verschillende soorten tankpassen en aanbieders van tankpassen. Veel mensen die overwegen om een tankpas aan te schaffen willen daarom ook elke soort tankpas vergelijken om te kijken welke het beste en voordeligste is voor hun situatie.

Voordelen van een tankpas

Korting bij tankstations

Veel bedrijven die tankpassen verkopen hebben overeenkomsten met tankstations waardoor de tankpas houders met korting kunnen tanken. Dit kan veel kosten besparen, vooral voor bedrijven die voor hun werk veel gebruik maken van benzine.

Centrale controle

Het beheren van een tankpas geeft de mogelijkheid om alle brandstofuitgaven in een overzicht te hebben. Het is dan duidelijk wie heeft getankt op welk moment bij welk tankstation. Dit centrale beheer voorkomt ook dat er ongeautoriseerde aankopen worden gedaan. Aangezien alle brandstofuitgaven online worden opgeslagen, is het ook niet meer nodig om alle bonnetjes te bewaren. Het overzicht is nu simpelweg online te vinden.

Controle op ongeautoriseerd gebruik

Het is mogelijk om de tankpas toe te wijzen aan specifieke voertuigen en bestuurders. Niet iedereen kan dan zomaar de pas gebruiken en dit geeft extra bescherming tegen fraude en diefstal.

Kosten besparen met een tankpas

Vermijd tanken op de snelweg

Het is algemeen bekend dat tanken op de snelweg duurder is dan een tankstation in de buurt. Het kan soms wel gaan om een verschil van ruim 18 euro voor een volle tank. Door via Google Maps te zoeken naar een benzinestation in de buurt die zich niet op de snelweg bevindt, kunnen bedrijven de benzinekosten aanzienlijk besparen.

Lagere prijzen in de ochtend en op zaterdag

Uit een onderzoek van ANWB dat onlangs gepubliceerd is, bleek dat tankstations op verschillende tijden kortingen geven. Veel tankstations implementeren dynamic pricing wat inhoudt dat ze de prijs regelmatig aanpassen. Het onderzoek vertelt dat tussen 3 en 6 uur ’s ochtends de benzine een stuk goedkoper is dan overdag. Op zaterdagen wordt er vaak ook korting gegeven op de benzineprijs.

Constante snelheid aanhouden

Het aanpassen van de rijstijl kan ook bijdragen aan het verminderen van benzinekosten. Optrekken kost veel benzine en door een constante snelheid aan te houden, wordt er minder benzine verbruikt dan nodig. Een andere oplossing is om niet te lang te wachten met schakelen naar de volgende versnelling.

Kortom, een tankpas kan een waardevol instrument zijn om benzinekosten te besparen en het beheer van je wagen te optimaliseren. Het is belangrijk om verschillende aanbieders te vergelijken en de voorwaarden en tarieven zorgvuldig te evalueren om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden