Team Horsthuis: ‘De wereld een stukje beter maken’

Duurzaamheid staat al ruim tien jaar hoog in het vaandel bij eigenaar Jeroen Horsthuis van Team Horsthuis uit Oudehorne. Het reclamebedrijf rijdt elektrisch, is energiepositief en gebruikt jampotten als koffiekopjes. Het streven is om het eerste reclamebureau te worden, dat bewijsbaar met elke opdracht de wereld een stukje beter maakt. ‘’En daarvoor zijn we op zoek naar duurzame klanten, die er net zo over denken als wij.”

Team Horsthuis is een reclamebureau, dat foto- en videoproducties maakt met ‘alles er omheen’, legt Jeroen uit. ‘’We zoeken naar mooie locaties en modellen, doen de styling en make up. We maken het beeld, maar verzinnen het beeld ook. Door ons beeldwerk helpen we bedrijven met hun visuele identiteit, waarmee ze zich in de markt willen zetten. We weten hoe hersenen en ogen werken op beeldmateriaal, waardoor onze klanten nog beter hun boodschap kunnen overbrengen en de omzet kunnen verhogen.”
Maar er wordt binnen Team Horsthuis niet alleen gedacht in termen van omzet. Het bedrijf wil meer aandacht schenken aan natuur, geluk en genieten. Daarbij heeft het bedrijf klanten nodig die dat ook belangrijk vinden. ’’Ik ga de wereld niet in mijn eentje veranderen, maar kan wel proberen om anderen ook enthousiast te maken voor mijn ideeën. Je moet gewoon ergens beginnen en verbinding zoeken met elkaar, waardoor er een nieuwe economie ontstaat.”

In de nieuwe economie werken bedrijven, zoals Team Horsthuis, niet alleen voor geld, legt Jeroen uit. ‘’Als een klant ons vertrouwen durft te geven en komt met een mooi idee, dan kijken we pas op de tweede plek naar wat dat moet gaan kosten. Het is een hele andere manier van werken. We leveren werk op maat, waarbij we ons soms belangeloos inzetten voor organisaties en bedrijven, die ons aanspreken.”
Klanten kunnen op verschillende manieren ‘betalen’ voor reclame-opdrachten. ‘’Dit kan in de vorm van meer biodiversiteit door bijvoorbeeld een bijen- of eenden korf te plaatsen. Maar je mag ook betalen met geluk als een hotel bijvoorbeeld overnachtingen aanbiedt, waardoor we met ons team een leuk teamuitje kunnen hebben. Zo kun je in natura betalen en maken we een bewijsbaar verschil in de wereld met onze professionele shoots.”

Belangrijk

Binnen Team Horsthuis speelt duurzaamheid al lange tijd een belangrijke rol. Zo reed Jeroen als eerste in een elektrische Tesla, ligt het dak van het bedrijfspand vol met zonnepanelen en hoorde hij bij de eerste dertig Freonen fan Fossylfrij Fryslân. ‘’We willen het milieu zo weinig mogelijk belasten. Dat doen we onder andere door modellen in de eigen omgeving te zoeken, te eten uit de eigen kas of moestuin, rekwisieten te hergebruiken of te lenen in plaats van nieuwe te kopen en met onze eigen camper de lunch te verzorgen en een kopje koffie te schenken, dat is opgewekt met energie van de zon. Je kunt binnen je eigen bedrijf aan duurzaamheid doen, maar het is vooral ook belangrijk om er samen aan te werken. We zijn op zoek naar verbinding met mensen uit de buurt, die hetzelfde doel nastreven als wij en samen een nieuwe economie willen opbouwen.”

Vergelijkbare berichten