Techniek beleven en ervaren tijdens Techniek Tastbaar bij het CSG Comenius

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst?  Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek?

Techniek event

Sterk Techniek Onderwijs organiseert voor de 5e keer in Leeuwarden Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van 10-16 jaar hebben bedacht kunnen zij zo ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op vrijdag 10 maart van 11.00 uur tot 18.00 uur bij het CSG Comenius. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis.

De breedte van Techniek

Wat is nu eigenlijk techniek en hoe leg je dat aan leerlingen en hun ouders uit. Daartoe is het concept “de 7 werelden van Techniek” bedacht. De 7 werelden zijn: Mens & Gezondheid; Energie, Water & Veiligheid; Voeding & Natuur; Wonen, Werken & verkeer; Ontwerp, Productie & Wereldhandel; Digitaal, Media & Entertainment; Hi-tech & Science. Dit concept geeft al aan dat de diversiteit in techniek heel groot is. Om nog maar niet te spreken van de vele kruisverbanden tussen deze werelden. De circa 25 regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe!

Nieuwsgierig geworden?: vrijdag 10 maart 2023 van 11.00 uur tot 18.00 uur, CSG Comenius, Robert Kochstraat 6, Leeuwarden

Vergelijkbare berichten