Ondernemend Friesland nieuws

Tijd voor bezinning, tijd voor Kies Koers

Tijd voor bezinning, tijd voor Kies Koers

De Coronacrisis heeft ontzettend veel teweeggebracht en NLP-instituut Kies Koers in Burgum merkt dat mensen deze periode ook benutten. “Het is ook een tijd om te bezinnen: waar wil je je op gaan richten de komende tijd? Kies je voor groei en ontwikkeling? Daar kunnen wij je bij helpen”, aldus Ymkje de Vries, Trainer, Master Coach en eigenaar van Kies Koers.

Van kiespijn naar glimlach
Wat Kies Koers voor een organisatie kan betekenen, blijkt uit dit sprekende voorbeeld.Bij een tandartspraktijk die we coachten liep het niet zo lekker. De tandarts sprak niet uit wat hij wilde richting zijn assistentes en onderling was er veel ergernis. In eerste instantie kregen de medewerkers de opdracht om zelf de problemen onderling op te lossen. Je raadt het misschien al: de onenigheid werd alleen maar groter. Ook klanten bleven weg omdat de sfeer voelbaar niet fijn was. We kozen ervoor om met het team een dag stil te staan, door eerst te kijken wat er nu niet goed gaat. Daarna hebben we geïnventariseerd wat iedere medewerker nodig heeft. Gaandeweg de dag ontstonden prachtige inzichten en de grootste winst was dat de tandarts het inzicht kreeg dat hij op een andere manier de leiding moest nemen. Dit resulteerde in gemotiveerde medewerkers en blije klanten! Wat een prachtige beweging voor dit team: van kiespijn naar glimlach.”

‘Er is zoveel meer mogelijk!’
Ymkje heeft met Kies Koers dit jaar bewust gekozen voor groei en is met Rennie en Jan Willem erbij uitgebreid naar een team van vier mensen. “Deze groei is een logisch gevolg op een eerder moment van stilstaan bij onze missie, visie en waarden.”


Jan Willem: “Als Trainer en Master Coach houd ik van positieve beweging. Met humor, creativiteit en een veilige en vertrouwde omgeving is er zoveel meer mogelijk! Dit heb ik ervaren in de ruim vijftien jaar dat ik werkzaam was in het internationale bedrijfsleven. Door naast mijn verantwoordelijkheden ook af en toe de tijd te nemen om stil te staan, kon ik veel meer bereiken dan alleen maar to-do lijstjes af te werken.”


Rennie: “Ik ben een specialist in individuele gesprekken. Vanuit eerlijkheid en openheid is alles mogelijk. Door oprecht te luisteren komt de klant tot oplossingen die voorheen niet zichtbaar leken.”  Ymkje voegt daaraan toe: “Binnen Kies Koers staan we ook soms even stil. We sparren, leren van elkaar en brengen elkaar naar een hoger niveau.”

Juist nu: groei en ontwikkeling

Nu veel mensen thuiswerken kunnen de barstjes in de samenwerking en communicatie barsten worden. Door drukte en stress komen onderlinge relaties onder spanning te staan. Het team van Kies Koers weet: “Directies en managers vragen zich juist nu af: waar wil ik naartoe met mijn team? Waarom doen ze niet altijd wat ik zeg? Waarom gaat de samenwerking zo moeizaam? Door stil te staan bij dit soort vragen, te kijken naar de oorzaak van de problemen en deze oorzaak weg te nemen, ontstaat er ruimte voor beweging!”


Ymkje: “Stilstand is niet altijd achteruitgang. Juist in deze tijd is stilstand creatieve beweging. Als je afstand neemt komt er ruimte voor nieuwe ideeën en blijvende verandering in bedrijven. Daar werken wij daar heel graag aan mee.


Stilstaan kan bij één van de NLP-opleidingen of individuele coaching. “Bovendien kunnen mensen nu kiezen uit maar liefst drie coaches: met wie heb jij de beste klik?”


De inschrijvingen voor opleidingen en coaching komen ook tijdens deze crisis binnen. “Dat sterkt ons in het besef dat mensen écht nadenken over groei en ontwikkeling. We kunnen niet wachten om met deze gemotiveerde mensen aan de slag te gaan!”

6-daagse Business NLP: ‘rugzak vol kennis’
Jan Willem kreeg veel positieve reacties na de laatste 6-daagse Business NLP. Eén deelnemer vond het ‘zeer uitdagend’. Deelnemers vertelden onder andere dat ze geleerd hebben niet te oordelen vanuit eigen blik en: als ik een ander resultaat wil, moet ik het zelf anders gaan doen. Maar ook: wat Kies Koers biedt, kan ik echt toepassen. En een hele mooie: ik heb een rugzak vol kennis opgedaan en ik kan nu aansluiten bij mensen die ik normaal uit de weg ging. Jan Willem: “Daar word ik zo blij van: mensen bevestigen dat ze er écht wat aan hebben!”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling