Tirion 21 Klasse Organisatie van start op HISWA 2010

Deze oprichting valt samen met de première van de vernieuwde Tirion 21. Het is Geuzenboats in samenwerking met zeilsportcentrum Sailing Point uit Terherne gelukt om vanaf de werf met een uitgebreide en complete versie te komen. Gezien het feit dat de complete boot nu rond de 18.000 euro in de markt wordt gezet verwacht de Klasse Organisatie een sterke toename van het aantal Tirion 21 eigenaren.
 
De Tirion 21 Klasse Organisatie zal zich tot doel stellen het algemeen promoten van de Tirion 21 als dag-, weekend-, familie-, en óók wedstrijdzeiler. De veelzijdigheid van de boot maakt het mogelijk een groot spectrum aan activiteiten te organiseren. In 2010 zal een eerste “familiedag” worden georganiseerd, zal deel worden genomen aan diverse wedstrijden en organiseert de club trainingsdagen voor zowel ervaren als onervaren Tirion 21 zeilers. Ook zijn er vergevorderde plannen voor deliverycrews.
 
In de aanloopfase naar de oprichting is er al veel belangstelling getoond. Nadat bouwnummer 100 ruim is gepasseerd mag de klasse organisatie rekenen op een achterban die bestaat uit (eigenaar)schippers met hun familie en veelal wedstrijdopstappers, een grote groep SailMembers van de grotere verhuurbedrijven en diverse schippers van zeilscholen. Medewerking wordt verleend door Sail-A-Way Sneekermeer en Zeilfabriek de Morra, welke al vanaf het begin ervaring hebben met deze boot.
 
Wedstrijdzeilend Friesland is al eerder in aanraking gekomen met de Tirion 21. In 2009 verschenen tijdens het Kruis van Heeg onverwachts 17 Tirion’s aan de start en konden op deze wijze rekenen op een eigen startgroep. Ook de HT-race is geen onbekende en de bedrijven TirionCup wordt in 2010 voor het vierde achtereenvolgende jaar verzeild in zes wedstrijddagen.
Ook is het intern opgevallen dat in het wedstrijdveld van gezelschapswedstrijden de aanwezigheid van de Tirion 21 een belangrijke rol speelt, met als voorbeeld de Delftse Zeil Race.

Delen via

Vergelijkbare berichten