TM Infra; specialist voor iedere asfaltklus

Wie asfaltwerkzaamheden uit wil laten voeren, is bij TM Infra uit Surhuizum aan het juiste adres. Het wegenbouwbedrijf draait zijn hand niet om voor opdrachten van klein tot groot. “Of het nu gaat om één of tienduizend vierkante meter asfalt, wij klaren de klus.”

TM Infra is het nog jonge bedrijf van Jetze en Tiemen van der Veen. De broers zijn in 2012 met TM Infra begonnen, maar hebben al ruim een kwarteeuw, onder meer als projectleider en uitvoerder, ervaring in de asfaltbranche. “Wij beheersen alle disciplines van het vak,” vertelt Jetze van der Veen.

TM Infra voert asfaltwerkzaamheden, zowel nieuw als onderhoud, uit voor: particulier , bedrijven en instellingen, hoofdaannemers en overheden. Zo behoren onder andere de gemeenten Súdwest-Fryslân en Westerkwartier tot de vaste opdrachtgevers van het Surhuizumer bedrijf.

De werkzaamheden zijn divers: van nieuwe asfaltwegen, fiets- en wandelpaden, bedrijfs- en parkeerterreinen, opslagvloeren, silo’s tot oprijlanen. Hoe verschillend ook, de aanpak is éénduidig. “We proberen altijd in samenspraak met de opdrachtgever de beste oplossing te realiseren,” aldus Jetze van der Veen.

“Wij ontzorgen van A tot Z,” vervolgt Van der Veen. De aanwezigheid van ervaren en gediplomeerd personeel staat garant voor kwaliteit. TM Infra is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. De slagkracht is groot dankzij ervaren medewerkers en het bezit van een eigen asfaltset. Waar nodig werkt TM Infra met gespecialiseerde onderaannemers, onder meer voor freeswerk en markeringen.

Asfalt is zeer geschikt voor bedrijfsterreinen. Doordat asfalt snel kan worden aangebracht en vlot weer berijdbaar is, ondervinden opdrachtgevers weinig hinder van de werkzaamheden. “En het kan veelal over bestaande verhardingen worden aangelegd, is naadloos en goed schoon te houden,” licht Van der Veen toe.

TM Infra werkt veel voor de agrarische sector. Met name voor bestaande en nieuwe voeropslagen met prefab silo-elementen is asfalt geschikt. “Voor deze markt beschikken wij over zuurbestendige asfaltsoorten die beter bestand zijn tegen organische zuren uit ruwvoer en meststoffen,” vertelt Van der Veen.

Met het oog op het milieu zet TM Infra in op hergebruik van materialen en duurzame producten. Zo wordt gebruik gemaakt van asfaltsoorten met een hoog percentage recyclingmateriaal wat wordt teruggewonnen uit gebruikt asfalt. Verder wordt vanaf 2025 branche breed ingezet op lage temperaturen asfalt. Deze werkwijze zorgt voor een energiereductie en minder CO2-uitstoot en levert een aanzienlijke milieuwinst op.

Het jonge bedrijf ontwikkelt zich nog steeds. Zo kreeg TM Infra in 2022 dankzij een overname de beschikking over eigen dieplader en asfalttransport (TM Transport). “Dat maakt ons nog flexibeler,” aldus Tiemen van der Veen. In september wordt het managementteam uitgebreid met een nieuwe projecteider.

De huidige capaciteit van medewerkers en machines is dusdanig, dat TM Infra de verwachte productiegroei moeiteloos kan opvangen. Tiemen van der Veen: “Wij kunnen op één dag klussen van duizend ton draaien. Daar hebben we de mensen, het materieel en de knowhow voor.”

Jetze en Tiemen van der Veen hebben vertrouwen in de toekomst van TM Infra en TM Transport. De broers voelen zich als een vis in het water in de asfaltbranche. Geen wonder, vinden ze. “Onze vader werkte ook in de branche. We kregen het met de paplepel ingegoten.”  Waarop een voorbijkomende medewerker opmerkt.  “Ze hadden vroeger geen zand in de zandbak, maar asfalt.” En daar is geen woord van gelogen,  wordt door Jetze en Tiemen lachend bevestigd.

www.tm-infra.nl

Vergelijkbare berichten