TOECK: Innovatief concept helpt starters op de woningmarkt

Het startersconcept is nu beschikbaar voor de provincies Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel en Flevoland, geeft Heins aan. “Elke provincie is op zijn beurt verdeeld in gebieden waarin wij kansen zien voor een nieuwbouwproject. Deze kun je aanklikken en in nog geen halve minuut je voorkeur doorgeven. Zijn er voldoende aanvragen voor een gebied, dan gaan wij in gesprek met de betreffende gemeente of grondeigenaar. Dus hoe meer mensen hun voorkeur doorgeven, hoe groter de kans op bouwgrond.”

Betaalbare nieuwbouw in vier stappen
Het startersconcept van TOECK bestaat uit vier stappen. “Het begint bij de woningzoekende die aangeeft waar hij of zij wil wonen. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds vergroot de woningzoekende hiermee de kans dat er gebouwd wordt in zijn gewenste omgeving, anderzijds bieden wij de gemeente een bewijs van voldoende draagvlak voor een nieuwbouwplan”, legt Heins uit.

Als de bouwgrond is geregeld bespreken woningzoekende en TOECK de persoonlijke financiële mogelijkheden en de opties voor de woning. Tenslotte volgt de overeenkomst en juridische overdracht. “Bij elkaar is het een overzichtelijk en vlot koopproces. Dat scheelt starters veel stress. Ook het bouwproces is vlot dankzij onze conceptuele bouwwijze. Hierdoor kunnen wij de woning heel betaalbaar aanbieden.”

Nergens aan vast
Heins benadrukt dat je met het aangeven van je voorkeur nergens aan vast zit. “Het is helemaal vrijblijvend. Het enige wat we doen is je per e-mail op de hoogte houden en je bellen als we uitsluitsel hebben van de gemeente. Voor vragen kunnen mensen ons uiteraard benaderen.”

De TIMM-woning
TOECK is ontwikkelaar van uiteenlopende, populaire woningconcepten. Aan het startersconcept is de TIMM-woning gekoppeld, die drie types kent. “De TIMM is een ideale woning voor starters. Relatief ruim en compleet opgeleverd met een keuken, badkamer, stoffering (bijv. laminaat en gordijnen, red.) en vloerverwarming op de begane grond. Bovendien voldoet TIMM aan de laatste normen en is dus zeer energiezuinig. Dat, gecombineerd met de lage bouwkosten, maakt het een perfecte woning voor starters.”

Delen via

Vergelijkbare berichten