Toeristen Earnewâld rijden deze zomer elektrisch

Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit speelt bij deze unieke samenwerking een belangrijke rol. De Stichting Behear Rekreative Foarsjennings Earnewâld wil met dit initiatief toeristen iets extra’s bieden. Op die manier kunnen toeristen kennismaken met elektrisch rijden én tegelijkertijd genieten van de mooie omgeving.

Wagenpark op aardgas

De gemeente heeft naast de e-auto’s een groot aantal auto’s uit het eigen wagenpark die op aardgas rijden. Bovendien is een bijdrage geleverd aan het realiseren van een aardgasvulpunt, 3 elektrische oplaadpunten en de komst van twee elektrische auto’s!

Financiële bijdrage voor particuliere oplaadpunten 

Verder heeft de gemeente Tytsjerksteradiel sinds kort beleid vastgesteld om meer elektrische oplaadpunten te realiseren. De gemeente wil het elektrisch rijden extra stimuleren, door aan inwoners een eenmalige bijdrage te verstrekken (maximaal € 250,00) voor het hebben van een elektrisch oplaadpunt op het eigen terrein.

Het dorp Earnewâld beschikt over twee oplaadpunten voor e-auto’s. Haaima Peugeot stelde een jaar geleden één van beide elektrische auto’s gratis aan de gemeente beschikbaar en versterkte daarmee zijn duurzame visie. Kortom: elektrisch rijden heeft de toekomst in de gemeente Tytsjerksteradiel!

Overhandiging sleutel
Op maandag 16 juli om 16.15 uur zal wethouder Houkje Rijpstra officieel de sleutel van de Peugeot Ion overhandigen aan Stichting Behear Rekreative Foarsjennings Earnewâld. De Peugeot Ion zal vanaf dat moment aan de eerste toeristen in Earnewâld worden verhuurd. Overhandiging van de sleutel vindt plaats voor het havenkantoor in Earnewâld.

Delen via

Vergelijkbare berichten