Topchef Geert Jan Vaartjes en ondernemer Hylke Jan Tholen nieuwe gezichten van hotel en restaurant in Dokkum

Culinair ondernemers Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen worden de nieuwe gezichten van zowel Hotel de ABDIJ als restaurant de Waard van Dokkum. Vaartjes en Tholen zijn bekend van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café JAN! in Wergea. Voor hen is Dokkum een aanvulling op hun bestaande bedrijven. Hylke Jan Tholen: “De stad ligt precies op de grens van Unesco Werelderfgoed Waddengebied en de Noardlike Fryske Wâlden. We zien daarin veel kansen voor zowel de keuken als de positionering van het bedrijf in de vestingstad van het wad. Het sluit aan op onze droom om heel Fryslân culinair op de kaart te zetten. Fryslân heeft zoveel moois te bieden, dat willen we aan iedereen laten zien.”

“Met de komst van Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen bereiden we ons voor op de toekomst waarin de twee bedrijven, het hotel en restaurant, samen zullen gaan”, verklaren de eigenaren van Hotel de ABDIJ. “In deze mannen hebben we twee gedreven ondernemers gevonden die deze nieuwe stap met ons durven te zetten.” De eigenaren blijven nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Ook het personeel van Hotel de ABDIJ en restaurant de Waard van Dokkum wordt meegenomen in de veranderingen. Vanaf 9 november zijn Vaartjes en Tholen operationeel in Dokkum.

Hylke Jan Tholen – militair en ondernemer

Hylke Jan volbracht succesvol de militaire opleiding voor de Luchtmobiele Brigade, één van de meest veeleisende in Nederland. Dit tekent zijn doorzettingsvermogen en karakter: niets is onmogelijk. Hij is lange tijd in dienst bij de Luchtmobiele Brigade geweest en heeft tijdens zijn uitzendingen en oefeningen veel verschillende landen en culturen gezien. Op dit moment heeft Hylke Jan diverse ondernemingen in de horeca- en toerismesector en heeft hij ook hierin inmiddels zijn vlieguren gemaakt. Hij is mede-eigenaar van Grand Café JAN! en Proeflokaal Oan Tafel in Wergea.

Geert Jan Vaartjes – topchef
Geert Jan groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren, zijn ouders bestierden de aangrenzende bar De Smidse. Op de plek van het dorpscafé is Grand Café JAN! nu gevestigd, waar Geert Jan mede-eigenaar van is. Geert Jan werkte eerder in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna executive chef Outrigger Mauritius Resort en het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Anderhalf jaar geleden startte hij tijdens zijn verblijf in Vietnam het succesvolle Proeflokaal Oan Tafel

Vergelijkbare berichten