Torqeedo en WhisperPower ontwikkelen gezamenlijk DC generator

De zeer compacte en stille generator is gebaseerd op het Genverter principe dat door WhisperPower succesvol op wereldwijde basis in de markt wordt gezet. Het basisprincipe van de Genverter is dat het toerental wordt aangepast aan het gewenste cq gevraagde vermogen. De geavanceerde powerelektronica zorgt ervoor dat de generator altijd op het meest efficiënte toerental opereert zodat brandstofverbruik, geluid, trilling en uitstoot van uitlaatgassen worden geminimaliseerd; het verbruik is slechts 295g brandstof per kWh elektriciteit en het geluidsniveau is met 54 db(A) op 7 meter afstand zeer laag.
 
Geïntegreerd in het Deep Blue Hybrid system is de Range Extender onderdeel van een innovatief systeem dat ongeëvenaarde comfort, luxe en onafhankelijkheid biedt op basis van grotendeels emissieloos varen. Een belangrijke optie is het opwekken van energie voor het laden van de BMW-i lithium accu’s door duurzame energie bronnen zoals zonnepanelen en hydrogeneratoren. De Deep Blue elektromotoren en alle gebruikers (hotel loads), inclusief de airconditioning, worden zoveel mogelijk van stille stroom voorzien. Tijdens een lange vaartocht of indien de hotel load meer vermogen vraagt dan de accu’s kunnen leveren, wordt de DC generator automatisch aangestuurd en gestart door het Advanced Hybrid Control System waardoor men verzekerd is van zorgeloze back-up power.

“Torqeedo is blij met de samenwerking met WhisperPower. De productsynergie is perfect. Wij zijn van plan ook op het gebied van Mega Yacht systemen met WhisperPower te gaan samenwerken, de onderneming heeft veel kennis opgebouwd de laatste jaren. Voor de kleinere elektrische voorstuwingsystemen, bijvoorbeeld voor zeilboten, die op onze 24 of 48 VDC lithium PowerPacks draaien, bevelen wij WhisperPower producten aan als aanvulling, inclusief de kleinere Genverter systemen als Range Extender,” zegt Christoph Ballin, medeoprichter en CEO van Torqeedo.
 
Roel ter Heide, oprichter en CEO van WhisperPower: “Wij kennen elkaar al jaren, in feite zijn beide bedrijven ongeveer even oud. We hebben veel respect voor wat Torqeedo heeft bereikt. Ze zijn begonnen als pionier en zijn nu marktleider. Omdat elektrische voortstuwingssystemen steeds meer vermogen gaan krijgen wordt een back-up of extra energiesysteem steeds vaker noodzakelijk. Het maken van de Genverter producten met de bijbehorende omvormers en acculaders is de corebusiness van WhisperPower. Torqeedo is de specialist voor de drive train, accuopslag en powermanagement. Onze Genverter-range van slimme variabele toeren generatoren met modellen van 4 kW tot 150 kW zijn gebaseerd op compacte dieselmotoren met lage uitstoot. Voor Torqeedo en WhisperPower een uitgelezen kans om uit te blinken in groene voortstuwingssystemen. Een perfecte match zou ik zeggen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten