Ondernemend Friesland nieuws

Totaalleverancier HRM-Friesland: ‘Wij zijn échte HR-specialisten’

Totaalleverancier HRM-Friesland: ‘Wij zijn échte HR-specialisten’

HRM-Friesland verzorgt HR-Advies, Personeelsadministratie en Ontwikkelingstrajecten voor Friese bedrijven. Daarmee is het bureau de enige totaalleverancier op HRM-gebied in Friesland. “Onze klanten beschouwen ons als hun eigen HR-afdeling”, vertelt directeur Mark Ley.

Alle diensten van HRM-Friesland vallen onder één van de drie genoemde hoofdthema’s. Ley legt uit: “Bij HR-Advies hoort onder andere Incompany HR-advies, personeelsbeleid, functiewaardering en beloning. Personeelsadministratie bestaat onder andere uit het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het verwerken van salarisadministratie en arbodienstverlening. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in Ontwikkeling: wij kunnen assessments uitvoeren, coaching verzorgen en ook werving & selectie.”

‘Eén loket moet genoeg zijn’
Mark nam in 2009 het HR-bedrijf van zijn vader over. “Ik besloot me te focussen op het ondersteunen van Friese ondernemers met al hun HR-zaken, vandaar de naam HRM-Friesland.” Vanuit zijn ervaring - specialistisch HR-werk en bedrijfsovernames - wist Mark dat personeelsvraagstukken bedrijven veel tijd kosten. “Soms krijg je als werkgever met wel vijf verschillende loketten te maken. Dat kan anders. Elk bedrijf moet aan één loket genoeg hebben. Dat zijn wij geworden, wij zijn echt een totaalleverancier.”

 

De basis op orde
“Elke organisatie en elke cao is anders”, weet Mark. “Met Incompany HR-Advies zorgen we ervoor dat je als werkgever de basis op orde hebt: de functiestructuren moeten duidelijk zijn, de waarderingen moeten kloppen. Als dat geregeld is, staat je bedrijf als een huis.”


HRM-Friesland krijgt vragen als: ik wil groeien, moet ik een accountmanager aanstellen? Is mijn binnendienst op orde, wat voor mensen heb ik nodig? Is degene die ik op het oog heb geschikt als medewerker op niveau, wat worden zijn taken en wat moet hij verdienen? Mark: “Vragen die wij voor werkgevers beantwoorden. Wij hebben bijvoorbeeld tools ontwikkeld voor functiewaardering en -beloning. Hiermee kunnen we verantwoorden waarom een salarisschaal past bij een medewerker. Wij ontwikkelen bovendien eigen loongebouwen voor bedrijven en schrijven cao’s. Maar je kunt onze seniorspecialisten ook inschakelen voor de begeleiding van grote projecten zoals bedrijfsovernames.”

Van Personeelsadministratie tot ziekteverzuim
HRM-Friesland verzorgt elke maand voor zo’n honderd Friese bedrijven de personeelsadministratie. “Onze HR-adviseurs stellen onder andere arbeidsovereenkomsten op, bieden begeleiding bij ziekte en beantwoorden allerhande vragen. Belt een klant dat één van z’n werknemers ziek is? Dan zorgen wij dat hij bij een bedrijfsarts terecht kan. Denkt een medewerker dat hij recht heeft op meer vakantiegeld? Wij zoeken het uit. We zorgen ervoor dat de arbeidsvoorwaarden kloppen en het personeelsbeleid op orde is.” Uiteraard springt HRM-Friesland ook in op de actualiteit. “We krijgen nu veel Corona-gerelateerde vragen, waar we direct mee aan de slag gaan. We kennen onze klanten en hun organisaties goed en kunnen hen snel verder helpen.”

Ontwikkeling
Door mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen, brengt HRM-Friesland werknemers en werkgevers bovendien verder. “Goed werkgeverschap begint bij het boeien, binden en bezielen van mensen. We bieden werkgevers en werknemers hier praktische ondersteuning in, met wetenschappelijke testen en een methodische aanpak. Daardoor kunnen werknemers en werkgevers concreet aan de slag met talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.” Door onder andere persoonlijkheids- en talenttesten brengt HRM-Friesland in kaart hoe de loopbaan van een werknemer goed ingericht kan worden. “We testen wel tweehonderd mensen per jaar. Maar we doen meer: we verzorgen ook werving en selectie. We weten alles van arbeidsmarktcommunicatie en helpen ondernemers met recruitment: het vinden van goede mensen, die succesvol laten instromen in het bedrijf en vervolgens behouden.”

‘Zaken uitpluizen zit in ons DNA’
In een verbouwde boerderij onder de rook van Leeuwarden duikt het team van veertien ‘HR-gekken’ dagelijks in de nieuwste wet- en regelgeving en vraagstukken van hun klanten. “Wij vinden het heerlijk om zaken uit te pluizen, dat zit in ons DNA. Als er regelgeving bekend wordt gemaakt, duiken we daar met z’n allen in: we puzzelen zoiets helemaal uit. Zo hebben we steeds de meest actuele kennis paraat voor onze klanten: wij stellen ons dan ook op als sparringpartner, staan echt naast de ondernemer. ‘Gewoon goed geregeld’ is niet voor niets onze slogan.”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling