UITfestival Waterland van Friesland op 9 september

Het UITfestival is de traditionele start van het culturele seizoen in de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Vanaf dit jaar gaan beide organisaties onder één vlag verder, als het UITfestival Waterland van Friesland (WVF). Samen met nieuwe partner VVV Waterland van Friesland presenteren beide gemeentes in de verschillende steden en dorpen het meest veelzijdige en spraakmakende culturele programma dat de regio te bieden heeft. Het UITfestival WVF vindt plaats op zaterdag 9 september en is gratis toegankelijk.

Tijdens het UITfestival WVF staan verschillende stads- en dorpskernen in De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân bol van de cultuur. Met een gevarieerd programma, met onder meer muziek-, dans- en theateroptredens, rondvaarten, verhalenvertellers, exposities van foto’s en schilderijen, (historische) wandelingen, beeldend kunstenaars in actie, poëzievoordrachten, een boerenmarkt en kraampjes van cultuuraanbieders, valt er voor alle leeftijd volop wat te beleven.

“Meer mensen bereiken”

Door de handen ineen te slaan kan de organisatie doeltreffender werken op het gebied van marketing en productie. Iris Nutma (organisatie De Fryske Marren, tevens directeur van o.a. Museum Joure): “We kunnen onze krachten bundelen en het festival groter en beter maken met elkaar. Het UITfestival WVF biedt een unieke gelegenheid om de rijke cultuur en historie van Fryslân te ontdekken en te ervaren.”

Het festival biedt niet alleen een unieke gelegenheid om kennis te maken met de cultuur in de verschillende dorpen en steden, maar creëert ook meer binding tussen de inwoners van beide gemeenten. Wiebren Buma (organisatie vanuit Súdwest-Fryslân, tevens directeur van CKS): “De samenwerking tussen de gemeenten en VVV Waterland van Friesland is fantastisch. Het biedt ons de mogelijkheid om het festival verder uit te breiden en meer mensen te bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat we een fantastisch festival gaan neerzetten waarin het culturele aanbod van deze regio centraal staat.”

Partnerschap VVV Waterland van Friesland

Het partnerschap met VVV Waterland van Friesland is een belangrijk onderdeel van het succes van het festival. Floriaan Zwart (directeur VVV Waterland van Friesland): “We zijn verheugd om partner te zijn van het UITfestival WVF en samen te werken met de gemeenten om de regio te promoten. Het festival biedt een uitgelezen kans om bezoekers te laten kennismaken met de rijke cultuur en het prachtige landschap die beide gemeentes met elkaar verbindt.”

Vergelijkbare berichten