Uitstekend resultaat voor Kabel Noord in 2009

Het resultaat na belastingen steeg naar bijna een half miljoen euro. De omzet steeg met vijftien procent, mede dankzij het feit dat meer klanten meer producten van ons afnemen. Het aantal klanten voor zowel het internet (KNID) als bellers via de kabel groeide met circa dertig procent. Ondertussen telefoneert al 1 op de 4 klanten over het kabelnetwerk.

Dit komt door het forse prijsvoordeel in combinatie met een goede service. ,,Overstappen gaat erg gemakkelijk en storingen kennen we bijna niet”, aldus directeur Niek Geelhoed.

Ook de zakelijke klanten zorgden voor meer omzet.

Kabel Noord kijkt met vertrouwen naar de toekomst. De aandeelhouders hebben unaniem besloten niet over te gaan tot verkoop van de aandelen en zien mogelijkheden om samen met Kabel Noord meer voor de regio te doen.

Kabel Noord verwacht in de toekomst nog betere resultaten doordat het aantal klanten voor aanvullende producten blijft stijgen en er vanaf 2010 meer internetcapaciteit beschikbaar is. Daardoor zijn snelheden mogelijk die met ADSL niet zijn te realiseren. Wel wordt het kabelnetwerk steeds zwaarder belast, waarvoor maatregelen nodig zijn.

Door het goede resultaat over 2009 kunnen de vijf gemeentelijke aandeelhouders een winstuitkering van bijna 200.000 euro verdelen.

Delen via

Vergelijkbare berichten