Uitzendlicentie van streekomroep RTV NOF met vijf jaar verlengd.

De drie gemeenten hebben in de afgelopen maanden bij onze aanvraag voor de verlenging van de licentie voor de komende vijf jaar ons de volledige steun gegeven. We zijn dan ook blij dat het Commissariaat onze aanvraag positief heeft gehonoreerd”, zegt voorzitter Simon Talsma.

 

De verlenging van de licentie komt in een periode waarin de omroep fors heeft geïnvesteerd in een professionalisering van de organisatie. Dat is onder meer tot uiting gekomen in twee nationale nominaties voor Awards voor lokale omroepen in de afgelopen jaren. ,,Dat was voor ons al een bevestiging dat we opereren in de voorhoede. Er staan grote veranderingen aan te komen in lokale omroepland en daar willen wij graag bij horen”, zegt de voorzitter. In de komende periode wil RTV NOF het voortouw nemen in de vorming van een regionaal media centrum. De landelijke organisatie voor lokale omroepen (OLON) heeft in het nieuwe beleid bepaald dat de verschillende omroepen in een gebied de komende jaren meer samen moeten werken. Volgens de OLON moeten samenwerkingsverbanden diensten leveren en producten maken waar de verschillende omroepen hun voordeel mee kunnen doen.

 

De streekomroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland heeft financieel fors geïnvesteerd in de aanloop naar de verlenging van de licentie. Recent is een nieuwe website in gebruik genomen, de techniek hierachter sluit aan op de landelijk gehanteerde standaard. Het portal op www.rtvnof.nl zal de komende tijd verder worden ontwikkeld. Op dit moment wordt er met steun van het lokale bedrijfsleven door de vrijwilligers hard gewerkt aan de digitalisering van de radiostudio. Naar verwachting zal dit de komende week worden afgerond. Vanwege de interne verbouwing kunnen de webstreams van de omroep enige tijd niet te ontvangen zijn.

Delen via

Vergelijkbare berichten