Uniek Padelconcept Gelanceerd in Heerenveen: De Fryske Padeldôme

Heerenveen – Sportstad Heerenveen en Stichting Padelclub.frl kondigen met trots de lancering aan van De Fryske Padeldôme, een uniek padelproject dat binnenkort geopend wordt op het middenterrein van de overdekte inline skatebaan aan de Abe Lenstraboulevard. Dit innovatieve initiatief markeert een belangrijke stap in de promotie en ontwikkeling van de padelsport in Heerenveen en de omliggende regio.

De Fryske Padeldôme zal beschikken over vier internationale panorama padelbanen en een singlecourt padelbaan. Deze banen behoren tot de beste speelvloeren die momenteel beschikbaar zijn, en bieden spelers van alle niveaus een hoogwaardige spelervaring. De keuze voor deze faciliteiten onderstreept de toewijding van de stichting om de padelsport naar een hoger niveau te tillen.

De missie van Stichting Padelclub.frl is om padel op een positieve manier in de omgeving te introduceren. Alle opbrengsten worden opnieuw geïnvesteerd in het verbeteren van de faciliteiten, trainingsprogramma’s en digitale infrastructuur. “Het is belangrijk voor ons om ook kinderen en jongeren aan het padellen te krijgen,” aldus Pim Balkestein, namens stichting Padelclub.frl.

Janneke Hoitinga, directeur-bestuurder Sportstad, benadrukt de maatschappelijke rol van de stichting: “Padel biedt niet alleen een leuke en toegankelijke sport voor iedereen, maar draagt ook bij aan de sociale cohesie in onze gemeenschap.”

Sportstad Heerenveen heeft gekozen voor de beste faciliteiten die op dit moment beschikbaar zijn in de padelsport. Daarnaast is het streven om met deze voorzieningen ook internationale topspelers naar Heerenveen te trekken, wat een positieve impuls zal geven aan de lokale sportcultuur en economie. John van Teijen, directeur-bestuurder Sportstad, zegt over de locatie: “De centrale ligging en de unieke overdekte infrastructuur maken dit de perfecte plek voor de Fryske Padeldôme.”

De exploitatie van de Fryske Padeldôme ligt in handen van Stichting Padelclub.frl. Het bestuur van de stichting bestaat uit zeven padelliefhebbers met sterke connecties in het bedrijfsleven. In eerste instantie zullen alleen bedrijven lid kunnen worden van de padelclub, wat zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving voor de gebruikers en biedt Sportstad de mogelijkheid om een stevig netwerk op te bouwen rondom de organisatie.

Schelte Meinsma, voorzitter stichting Padelclub.frl, is enthousiast over de ontwikkeling: “De businessclub is nu al een succes, er is nog een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk om de kwaliteit van het nieuwe padelconcept te waarborgen.”

Voor meer informatie over De Fryske Padeldôme en hoe u betrokken kunt raken, kunt u contact opnemen met Stichting Padelclub.frl of Sportstad Heerenveen.

Delen via

Vergelijkbare berichten