Van der Veen & Kromhout behaalt ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging

Accountantskantoor Van der Veen & Kromhout kondigt met trots aan het ISO 27001-certificaat te hebben behaald, een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging.

Versterking van informatiebeveiliging

Na een intensief traject van een jaar werd op woensdag 1 mei 2024 de ISO 27001-certificering overhandigd aan Van der Veen & Kromhout. Met het behalen van deze wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging, toont Van der Veen & Kromhout aan te voldoen aan strenge eisen voor het beheren van informatiebeveiligingsrisico’s en het implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen. 

Met de naderende nieuwe wet- en regelgeving (NIS2) staat de veiligheid van gegevens centraal voor vele bedrijven wereldwijd. Als een van de weinige MKB-accountancy bedrijven die over dit ISO 27001-certificaat beschikt toont Van der Veen & Kromhout aan dat klantengegevens, zowel op technisch als organisatorisch gebied, secuur worden beveiligd.

Sander de Jong, IT auditor bij Van der Veen & Kromhout:

“Met dit certificaat kunnen wij aantonen dat we onze informatiebeveiliging onder controle hebben.

Dit biedt tegenover onze klanten een extra zekerheid dat hun gegevens bij ons goed beveiligd zijn.”

Voortdurende naleving waarborgen

De geldigheid van het ISO 27001-certificaat strekt zich uit over een periode van drie jaar, waarin periodieke audits worden uitgevoerd om de voortdurende naleving van de normen te waarborgen.  Met het doorlopen van dit intensieve certificeringsproces heeft Van der Veen & Kromhout niet alleen haar eigen beveiligingsmaatregelen versterkt maar ook de kennis opgedaan om haar klanten te adviseren tijdens een soortgelijk traject.

Kansen zien, kansen benutten

Van der Veen & Kromhout Accountants en Adviseurs is een maatschappelijk betrokken organisatie met meer dan 50 jaar ervaring en een sterke focus op kwaliteit. Dagelijks geven ruim 135 betrokken professionals advies op het gebied van accountancy en fiscale zaken. Ze opereren vanuit twee locaties, namelijk Gorredijk en Joure.

Bijschrift bij foto: Richard van Kuringen van DNV overhandigt het ISO 27001-certificaat aan Van der Veen & Kromhout.

Vergelijkbare berichten