VArÇade

De oorspronkelijke gedachte was dat de verklaring duidelijkheid verschaft dat er tussen opdrachtgever en opdrachtnemer geen dienstbetrekking aanwezig is en kan ontstaan. Kortom de opdrachtgever loopt het risico niet van het ontstaan van een fictieve dienstbetrekking met alle nare gevolgen van dien. Eigenlijk moet dat dus een Verklaring Geen Arbeidsrelatie zijn lijkt mij. De enige verklaring welke daar op aansluit is de Winst uit Onderneming verklaring. De andere verklaringen zijn onzin, lariekoek. De korte toelichting: Verklaring Winst uit Onderneming Met deze verklaring geef je te kennen dat je als ondernemer zelfstandig wilt opereren. Je neemt je eigen beslissingen voor eigen rekening en risico.

Verklaring Inkomsten uit dienstbetrekking Met deze verklaring geef je toch gewoon aan dat je ergens een dienstbetrekking hebt… Moet zo meteen elke werknemer een dergelijke verklaring overleggen of zo? Dienstbetrekking is dienstbetrekking hoe duidelijk moeten we worden. Verklaring resultaat uit overige werkzaamheden Met deze verklaring geef je eigenlijk aan dat je wel ondernemer wilt worden maar kennelijk nog niet weet hoe dat moet. Ondernemen is heel simpel, gewoon doen. Vandaag beginnen, maar niet met deze verklaring dus.

Verklaring werkzaamheden voor rekening en risico van uw vennootschap Ik wist niet dat een besloten vennootschap ook een arbeidsrelatie met een opdrachtgever aan kon gaan, nieuw voor mij. Toch zijn er instanties welke rustig vragen om deze verklaring terwijl er vanuit een B.V. Een factuur verstuurd wordt. Gekker moet het toch niet worden, wel blijven nadenken hoor! Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Kortom wat mij betreft voortaan de Verklaring Geen Arbeidsrelatie en tot die tijd alleen de Winst uit onderneming Verklaring aanvragen. O ja, ZZP-ers bestaan toch niet echt, dat zijn toch ook gewoon ondernemers! Tot slot, ik kan het ook niet goed begrepen hebben, ben van beroep maar een adviseur, misschien moest ik toch maar eens een VAR verklaring aanvragen.

Delen via

Vergelijkbare berichten