Vastgoedonderhoudsbedrijf Wits viert 125-jarig jubileum

12 januari 1899. Willem Klaas Wits uit het Friese Bergum begint met zijn zonen schildersbedrijf W.K. Wits & Zonen. Nu – exact 125 jaar later – is Wits uitgegroeid tot landelijk dekkend vastgoedonderhoudsbedrijf en businesspartner voor woningcorporaties en andere vastgoedbeheerders/-eigenaren.

Wits heeft morgen de aftrap van een feestelijk jubileumjaar. Dit start met een nieuwjaarsbijeenkomst in Thialf te Heerenveen. Op 14 juni volgt nog een groot personeelsfeest voor de 500 medewerkers en hun partners.

Wits heeft acht vestigingen in Nederland – ontstaan uit haar Friese roots – waaronder Wits Noord en Wits Dokkum en is specialist in vastgoedonderhoud, -verbetering en -verduurzaming. In 2008 is het voormalige familiebedrijf Wits overgenomen door het management van de diverse Wits bedrijven.

Samenwerkingsovereenkomst

De huidige acht zelfstandige Wits bedrijven vormen via een samenwerkingsovereenkomst het gezamenlijke Wits Vastgoedonderhoud Nederland. Juist door die zelfstandigheid is elk Wits bedrijf regionaal verankerd en optimaal betrokken om klantvragen met een sterke focus op kwaliteit te beantwoorden.

Binnen Wits volgen nog steeds zonen hun vaders op – al stammen ze niet meer af van de familie Wits – waardoor het nog steeds familiebedrijven zijn. Onlangs nam Rick van Asten, directeur-eigenaar van de vestigingen in Drachten en Dokkum, het stokje over van zijn vader. “We zijn trots op onze rijke geschiedenis. Vanuit de familiewaarden zijn we sterk gericht op persoonlijke aandacht voor onze klanten en medewerkers. De familie Wits stond vroeger al voor kwaliteit en werden ‘heren’ in het schildersvak genoemd, die titel zetten wij dankbaar voort. We kijken, net als de vroegere Wits familieleden, altijd vooruit: hoe ontwikkelt de markt zich, wat hebben onze klanten nodig en hoe kunnen wij daarop anticiperen”, vertelt Rick.

Vergelijkbare berichten