Veenstra|Fritom; 150 Volvo’s in 50 jaar!

Veenstra Transport werd opgericht in 1928, en dat was ook precies het jaar waarin Volvo de eerste in serie gebouwde vrachtwagen produceerde. Het duurde enige tijd voordat de Friese vervoerder en het merk Volvo elkaar hadden gevonden, maar inmiddels is de relatie zodanig hecht dat er in vijftig jaar tijd al 150 nieuwe Volvo trucks werden besteld. Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company leverde het jubileum exemplaar, een nieuwe FH460 Globetrotter, onlangs extra feestelijk af in Heeg.

Innovatief

Veenstra|Fritom is altijd een innovatief bedrijf geweest. Zo liep het transportbedrijf altijd al voorop bij de investeringen in mens en materieel.  Ruimte, veiligheid en comfort waren in het internationale transport altijd al argumenten om voor Volvo trucks te kiezen, en dat is ook vandaag de dag nog het geval. Vanaf de eerste Volvo Viking trucks via de F86 en de F88 investeerde Veenstra|Fritom als één van de eerste vervoerders in de toen revolutionaire F10-F12 modellen. Later kwam de succesvolle FH serie, een model waarmee de echte groei doorzette. Van de 150 afgeleverde trucks bij Veenstra|Fritom is maar liefst 45% een FH.

Complete uitrusting

De nieuwe FH460 is al weer de vierde van de nieuwe generatie. De nieuwe Globetrotter trekker werd uitgerust met een I-Park Cool standairco, een koelkast en zelfs een koffiezetapparaat. Algemeen directeur Wessel R. Veenstra: ‘’Wij investeren in een zo compleet mogelijk voertuig waarbij wij standaardisatie van voertuig en uitrusting belangrijk vinden. Wij willen onze trucks, welke feitelijk onze productie eenheden zijn, optimaal inzetten. Dit vereist qua inzet een zorgvuldige capaciteit planning van mens en machine. Het gevolg hiervan is dat meerdere chauffeurs een truck delen. Het voordeel voor de chauffeur is dat hij minder vaak van huis is. Vanuit de capaciteit planning word rekening gehouden met zijn of haar persoonlijke wensen in combinatie met een optimale inzet qua rij en rusttijden.  Terwijl de voertuigen optimaal inzetbaar, en dus rendabeler zijn.  Dat vereist een complete standaard uitrusting waarmee de chauffeur niks te kort komt.  Van de chauffeurs vereist dat de nodige discipline omdat ze de truck delen met hun collega’s.’’

Veiligheid voorop

De Volvo FH460 is uitgerust met het complete ‘Safety’ pakket. Volvo Trucks is toch al synoniem voor veiligheid maar naast de inmiddels verplichte veiligheid-systemen is er ook ACC en collision warning met noodstop assistent aan boord. Verder is er het I-See systeem wat in combinatie met I-Shift zorgt voor een optimale efficiency. Veenstra|Fritom loopt hiermee voorop waar het gaat om veiligheid, efficiency en duurzaamheid.

Vergelijkbare berichten