Vergunning voor nieuwe kringloopwinkel Omrin in Sneek

Het college van Súdwest-Fryslân heeft ingestemd met het verlenen van een vergunning aan Omrin voor de realisatie van een nieuwe kringloopwinkel in Sneek. Het gaat om de voormalige autogarage in de wijk Duinterpen. De vergunning is tijdelijk van aard, namelijk 10 jaar.

De locatie staat sinds een aantal jaren leeg en is in de tussentijd regelmatig voor tijdelijke activiteiten gebruikt. Zo deed de locatie aan de Akkerwinde tijdens de coronapandemie dienst als vaccinatielocatie. Met dit besluit ontvangt Omrin groen licht om op deze plek een winkel te starten.

Wethouder Michel Rietman is blij met dit besluit: “De kringloopwinkel is een toevoeging in het kader van hergebruik, duurzaamheid en betaalbaarheid. Ook draagt Omrin maatschappelijk bij aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Zij bieden namelijk werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En voor een klein prijsje kun je zomaar een paar ware schatten vinden.”

Visie voor de lange termijn

De vergunning voor Omrin is voor 10 jaar. Ondertussen wil de gemeente kijken waar zij in de toekomst het perceel geschikt voor vindt. Voor het gebied rond de A7, waar ook deze locatie onderdeel voor is, wordt in de toekomst een gebiedsvisie ontwikkeld. Dan zal ook gekeken worden hoe deze locatie daar onderdeel van wordt.

Vergelijkbare berichten