Er is zó ontzettend veel geld

Kansen

Voor Wierda – veel mensen kennen hem van zijn optredens in het Tv-programma Business Class – liggen er op de aandelenmarkten nog volop kansen. Zoals in de bouw. “Die sector heeft het natuurlijk zwaar gehad, maar voor bedrijven als bijvoorbeeld BAM gloort er toch wel veel perspectief. Er moeten in Nederland nog tienduizenden huizen gebouwd worden en die vraag wordt met groeiende vluchtelingenstromen alleen maar dringender. Je ziet bovendien de kredietverlening in de markt toenemen. Dat is een stimulans voor de economie. En wanneer de overheid doorgaat met investeren in infrastructuur dan profiteren veel bedrijven daarvan.”

Lichtpunten

Wierda signaleerde dat opkomende markten het moeilijk hebben. Maar ook daar zag hij lichtpunten. “Brazilië gaat slecht, China is in de vertraging gekomen, maar is nog niet bezig aan en harde landing. Daar om heen liggen misschien wel de pareltjes. Veel Europese bedrijven openen nu al een Aziatisch hoofdkantoor in Vietnam.”

Bedreiging

Een bedreiging zag Wierda ook. “Er is een zekere grilligheid bij de grote spelers. En die hebben veel macht. Wanneer morgen drie grote banken in de VS de koppen bij elkaar steken en exact afspreken wat ze gaan kopen of verkopen, dan  kunnen ze de koersen precies zo krijgen als ze willen. Daar zou de politiek internationaal iets aan moeten doen.” 

De vermogensbeheerder adviseerde de meer actieve belegger om de komende tijd de ogen open te houden. “Dat maakt het voor veel bedrijven aantrekkelijk kan worden om overnames te doen. Bijvoorbeeld van bedrijven die relatief laaggeprijsd zijn.”

Delen via

Vergelijkbare berichten