Vijftien jaar Metaalbewerking Friesland

“Gezien de uitbreiding van de werkzaamheden opereren we tegenwoordig onder de naam Metaalbewerking Friesland”, vertelt Klaas Veenstra. “Het zwaartepunt is de afgelopen jaar wat verlegd. We zijn meer een totaalleverancier geworden.”

De wortels van de ondernemer liggen in de siersmederij. “Ontzettend leuk, maar als ondernemer zoek je ook continu naar nieuwe uitdagingen.” Door te investeren in nieuwe machines kan hij tegenwoordig bewerkingen als CNC snijden, knippen, zetten, mig en tig lassen, boren, walsen en conventioneel draaien aanbieden. “Het heeft ons een grote diversiteit aan opdrachtgevers opgeleverd”, zegt Veenstra tevreden. “Bijvoorbeeld uit de landbouw, weg- en waterbouw, constructie en machinebouw, maar we worden ook een steeds grotere speler in de interieurbranche. Daarnaast leveren we ook met alle plezier aan particulieren. Juist deze diversiteit maakt het werk zo mooi.”

Het team van Metaalbewerking Friesland bestaat uit vijf medewerkers. “Onze kracht zit hem toch vooral in het meedenken met de klant en het maatwerk dat wij kunnen leveren. Niet standaard is eigenlijk onze standaard. Bovendien zijn we erg flexibel. We kunnen snel schakelen door ons veelzijdige machinepark en brede materiaalvoorraad.”

De komende jaren hoopt het bedrijf nog verder te groeien. “Een uitbreiding van ons machinepark met de modernste technieken. Hiermee zouden we veel efficiënter kunnen werken, waardoor we alles toch met het bestaande team kunnen blijven behappen.”

Juist de kleinschaligheid van het team wil de ondernemer graag behouden. “De korte lijnen zijn voor ons belangrijk. Persoonlijk contact met zowel de bedrijven als particulieren.”

Delen via

Vergelijkbare berichten