Vitalis wint prijs MVO-Koplopersproject

Het symposium was de afsluiting van het Koplopersproject. Dit project is gestart in 2010, op initiatief van de gemeente Smallingerland. Zes organisaties uit deze gemeente zijn aan de slag gegaan met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij werden ze inhoudelijk begeleid door adviesbureau DGMR uit Drachten. De resultaten van dit project zijn tijdens het symposium gepresenteerd. Andere koplopers zijn Datas Kantoor Kompleet, Spoelstra Installatiebedrijf, Bewegingscentrum Drachten, Riemersma Bouw en Project en de gemeente Smallingerland. 

Diverse concrete resultaten
Uit handen van Thom Deutekom, parkmanager van de SPRD, kreeg MVO-coördinator Annemarie Bosma van Vitalis de Koplopers-prijs. “Vitalis heeft al verschillende concrete zaken in gang gezet. Zo werd er milieu- en mobiliteitsscan uitgevoerd en wordt afval nog beter gescheiden. Daarnaast draagt het drukwerk van Vitalis altijd het FSC-keurmerk, is er een auto- en fietsplan voor medewerkers en bestaat het wagenpark alleen nog uit ‘groene’ personenauto’s. Verder stapt Vitalis binnenkort over op groene energie”, aldus Annemarie Bosma. “MVO is onderdeel van ons beleid geworden, deze prijs is voor Vitalis absoluut een stimulans om op deze weg verder te gaan”.

Vrijwel zeker een vervolg
Het symposium werd georganiseerd om ook andere ondernemers te inspireren en te interesseren om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Vanwege het succes geeft de gemeente Smallingerland het Koplopersproject vrijwel zeker een vervolg.

Achtergrondinformatie Vitalis
Mensen zo comfortabel en actief mogelijk laten wonen en leven. Zorgverleners een veilige en prettige werkomgeving bieden. Dat zijn de uitdagingen die Vitalis Nederland BV aangaat. Dat doet ze met zorgproducten van hoge kwaliteit, innovatieve diensten en aanvullende serviceconcepten. Een team van 75 gedreven en ervaren medewerkers werkt dagelijks voor consumenten, paramedici en zorgcentra in heel Nederland. Vitalis is Revakeur- en ISO 9001-gecertificeerd en CBW-erkend.
 

Delen via

Vergelijkbare berichten