Vitaliteit werkt!

Tenminste, zo zien wij dit mooie vraagstuk. Dat vraagt ook wat van u als werkgever, namelijk lef om het goede voorbeeld te geven. En het vergt zeer waarschijnlijk een andere visie op gezond zijnen werkgever zijn. Durft u het aan?

Innovatief

New Health Centre levert vele diensten om tot een uitgebalanceerd traject te komen waar de werkgever en werknemer baat bij hebben. Van fysiotherapie tot persoonlijk voedingsadvies, van coaching tot teambuildingsdagen. Alles op maat, voor individu of groepen. We deinzen er niet voor terug om nieuwe, innovatieve paden te bewandelen. Eén van deze innovatieve diensten is PNEI. De Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie, oftewel PNEI, bestudeert de communicatie tussen en binnen het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem (hormoonstelsel) en het immuunsysteem. Bij PNEI kijken we of het brein de juiste brandstof krijgt en de neurotransmitters hun werk doen. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op de lichamelijke- en mentale fitheid, slaappatroon, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus. PNEI is in de topsport al een bekend fenomeen. Topsporters zoals Jan Blokhuijsen, Robin Haase, Henk Grol en Sjoerd de Vries passen de PNEI toe om sneller te herstellen en hun prestaties te optimaliseren.

 

Een voorbeeld

Herkent u één of meerdere dingen bij een werknemer: Afspraken vergeten, een korter lontje hebben, kringen onder de ogen, doet langer over zijn taken, afwezige blik, veel gele  post-its op het computerscherm als geheugensteuntjes, ingevallen gezicht of juist gewichtstoename? Hij of zij kan dan behoefte hebben aan coaching, zoals op het gebied van stressreductie. Indien al langere tijd onder een hoog stress-niveau is gewerkt, ontstaat er mogelijk een dopamine-, en serotoninetekort. De reserves zijn aangeboord en het lichaam is niet langer in staat om deze uit zichzelf bij te vullen. Ook al zijn er geen stress-factoren meer, dan kan het lichaam nog wel die signalen afgeven. Daardoor zal de werknemer veel langzamer herstellen. De PNEI-supplementen zorgen er voor dat het lichaam weer in een natuurlijke staat van zijn komt. Meestal voelt men zich binnen enkele dagen al energieker en blijer. De aanvullende coaching zal er op gericht zijn om te leren hoe je de symptomen eerder kunt signaleren en ombuigen. De werknemer is op die manier beter in staat om zelf zijn eigen vitaliteit te monitoren.

 

Waar staat u als werkgever?

De werkgever speelt een cruciale rol in de gezondheid van zijn werknemers. Hij kan de juiste voorwaarden scheppen om hen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Hoe is het met uw eigen gezond zijn en vitaliteit gesteld? Goed voorbeeld doet goed volgen. Een werknemer die in balans leeft en werkt, heeft een werkgever in balans nodig. Vitaliteit begint bij u.

Delen via

Vergelijkbare berichten