Voor elfde keer Kerstmarkt Blokhuispoort Leeuwarden

Op 16 en 17 december hangt in de oude gevangenis van Leeuwarden weer een magische kerstsfeer. Met meer dan zestig standhouders, livemuziek van koren waaronder Popkoor First Beat maar ook muziek van de band Koester, castleden van Musical de Tocht en de Pink Floyd band wordt het een feestje binnen de muren van de Blokhuispoort tijdens deze elfde kerstmarkt. 

‘Er staan veel kleine ondernemers op de kerstmarkt waardoor je echt bijzondere producten kunt vinden. Van oud glaswerk tot kerst illustraties en van felgekleurde kaarsen tot kerststukjes en zelfs echte mannenzeep, kortom voor iedereen wat wils’, aldus Wini Weidenaar die samen met Hotze Bouma de kerstmarkt organiseert in de Blokhuispoort. 

Foodplein van diverse horecaondernemers

Op het foodplein, waar met name Hotze de scepter zwaait, vind je winterse hapjes, glühwein, burgers, churros en wafels. Traditiegetrouw zijn er naast de horecazaken Proefverlof en Cafe de Bak, gevestigd in de Blokhuispoort, een vijftal horecaondernemers van buiten de gevangenismuren die op het foodplein staan.

Livemuziek van o.a. het Pink Floyd Project

Na de spectaculaire met vijf sterren bekroonde show The Wall 40 Years neemt Pink Floyd Project het publiek nu mee naar 1973, het jaar waarin de band transformeert van undergroundband naar wereldact. Tijdens de kerstmarkt krijgen de bezoekers een voorproefje van maar liefst een uur. De band treedt op zaterdag 16 december om 17.00 uur op in een tent op het tweede plein. Deze dag is ook Omrop Fryslan de hele dag live aanwezig, je kunt hier stemmen op de Fryske Top 100 en vanuit je luie stoel meekijken op de pleinen van de Blokhuispoort kan ook, de omrop streamt de beelden live de huiskamer in. Beide dagen worden afgesloten met een DJ die uiteraard bekende kerst hits zal draaien!

De entree voor de markt bedraagt twee euro vijftig. Op zaterdag 16 december is de markt om 11:00 uur open en duurt deze tot 21:00 uur. Op zondag 17 december is de kerstmarkt open van 11:00-18:00 uur. 

Fotocredits: Hans Jellema

Vergelijkbare berichten