Voordracht Tjeerd van Bekkum als burgemeester

Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma aan het Ichthus college (tegenwoordig het Liudger) studeerde hij van 1987 tot 1993 bedrijfskunde aan de Rijks Universiteit Groningen. Hij is getrouwd en vader van twee zonen.

De gemeenteraad heeft geconcludeerd dat de heer Van Bekkum het best past in het profiel dat de raad eerder heeft geschetst. Hij is een gedreven en enthousiast bestuurder, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de realisering van de ambities en de uitstraling van Smallingerland. Ook verwacht de raad in de persoon van de heer Van Bekkum iemand te hebben gevonden met een open oog en oor voor de burgers van Smallingerland. De gemeente hoopt de nieuwe burgemeester op 13 september aanstaande te mogen verwelkomen.

Op de burgemeesterspost van Smallingerland hebben 20 kandidaten gesolliciteerd. De voordracht van de gemeenteraad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De beslissing over de burgemeestersbenoeming wordt genomen door de Kroon op voordracht van de minister. De minister volgt in principe de voordracht van de gemeenteraad.

Bron: Gemeente Smallingerland

Delen via

Vergelijkbare berichten