VVV Fryslân gaat verder als Tourist Info Fryslân

Het VVV merk is een zeer sterk merk. Tijdens de aanloop naar het provinciale dienstencentrum is er dan ook voor gekozen het merk te koppelen aan de op te richten toeristische organisatie. Het merk brengt echter wel enige beperkingen met zich mee. Zo mag VVV Fryslân als formulenemer niet opereren in de werkvelden van de andere formulenemers. ‘Dit betekent dat wij niet kunnen communiceren met een groot deel van de toeristische ondernemers in Fryslân. En dat geldt ook voor ondernemers die niet lid zijn van een formulenemer’, vertelt René van der Weide.

 

De organisatie is momenteel volop bezig om de bedrijfsgegevens van alle toeristische ondernemers te verzamelen. De ondernemers kunnen hun gegevens zelf via internet aanleveren en bijhouden waardoor ze straks gratis te vinden zijn op het nieuwe toeristische webportaal van Fryslân. ‘Vanwege het VVV merk mogen wij een groot deel van de ondernemers echter niet benaderen, waardoor het verzamelen van alle toeristische informatie onmogelijk wordt’, vertelt de directeur.

 

VVV Fryslân zal in de toekomst verder gaan onder de naam Tourist Info Fryslân. Er is gekozen voor de naam Tourist Info Fryslân omdat deze exact weergeeft waar het om draait : de informatievoorziening voor toeristen. De belangrijkste taak blijft het op een uniforme en herkenbare wijze distribueren van toeristische informatie zowel digitaal als via fysieke informatiepunten.

 

Voor gemeenten die veel belang hechten aan het VVV merk is het nog steeds mogelijk een VVV vestiging te openen door een formulenemer van VVV Nederland, of een agentschap onder een bestaande formulenemer, te worden. Ook deze vestigingen kunnen gebruik maken van alle producten van Tourist Info Fryslân.

 

VVV Fryslân zal per direct overstappen op de nieuwe naam Tourist Info Fryslân.

Delen via

Vergelijkbare berichten