VVV zoekt vrijwilligers om toeristen welkom te heten in Zuidwest-Friesland

VVV Waterland van Friesland doet een oproep aan de inwoners van de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren om tijd vrij te maken om het verschil te maken in het gastvrij ontvangen van deze toeristen in de VVV locaties. Om toeristen gastvrij te ontvangen en tips te kunnen geven heeft VVV Waterland van Friesland zoveel mogelijk vrijwilligers nodig. Op dit moment bestaat het team uit ongeveer 65 vrijwilligers, een groei van minimaal 10 mannen of vrouwen erbij zou geweldig zijn. “Wanneer je een dagdeel per week kunt, ben je ontzettend welkom in ons team” geeft vrijwilligerscoördinator Simonia de Boer van VVV Waterland van Friesland aan.

Vrijwilligers kunnen aan de slag in Langweer, Joure, Lemmer, Heeg en Sneek. Voor een toerist is het geweldig wanneer je uit eigen ervaring als ‘local’ kunt vertellen over hoe mooi het hier is. En daar weten onze inwoners alles van! Dus weet jij de mooiste fietsroutes, het leukste museum of tips voor uitjes met kinderen en vertel je er graag enthousiast over? Meld je dan zeker aan! Het rooster wordt altijd in overleg gemaakt. Hierin houdt VVV Waterland van Friesland zoveel als mogelijk rekening met de wensen van de vrijwilligers.

Ambassadeur van het Nationaal Landschap

Vrijwilligers krijgen natuurlijk ook wat voor terug. “We leggen onze vrijwilligers graag in de watten, want om goede tips te kunnen geven moet je zelf ervaring opdoen. Daarom kunnen vrijwilligers gratis deelnemen aan een cursus ‘Ambassadeur van het Nationaal Landschap, we organiseren regelmatig uitjes met onze vrijwilligers naar musea en we maken samen stadswandelingen, je krijgt toegang tot ons E-learning platform waarmee je je toeristische kennis kunt vergroten en je kunt gratis musea en toeristische ondernemers in de regio bezoeken”, vertelt Simonia. “En daarnaast is het sociale aspect heel belangrijk, het is vooral ook heel gezellig.”

Toeristische trekpleister

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden toeristen de regio Waterland van Friesland, het zuidwesten van de provincie Friesland. Ze genieten hier tijdens een vakantie of weekend weg van wat we hier als inwoners elke dag mogen beleven: rust, ruimte, de Friese meren, een uitgestrekte IJsselmeerkust, prachtige Elfstedenstadjes en gezellige (watersport)dorpen. Naast de Waddeneilanden is Waterland van Friesland de belangrijkst toeristische bestemming van Friesland. Deze regio wordt afgebakend door de gemeentegrenzen van De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. De VVV hiervan genaamd VVV Waterland van Friesland verzorgt de gastvrijheid, informatievoorziening en de marketing voor onze regio. Juist voor het gastheerschap: het verwelkomen van toeristen hebben we de hulp van de inwoners nodig.

Vergelijkbare berichten