Waar let je op bij het afsluiten van een telefoonabonnement

De nieuwste smartphone, dat willen we natuurlijk allemaal! Helemaal wanneer we hier niet voor hoeven te betalen. Althans, niet in één keer. Uiteraard betaal je, weliswaar verspreid over 24 maanden en zonder rente, de kosten voor een toestel natuurlijk gewoon volledig zelf. Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende opties zijn en de gerenommeerde merken vrijwel ieder jaar wel met een nieuw vlaggenschip komen, kan de keuze best lastig zijn. Helemaal wanneer je niet echt thuis bent in deze wereld, is het handig om eerst eens wat advies in te winnen voordat je daadwerkelijk een abonnement afsluit.

Waarvoor gebruik je je telefoon

Een belangrijke eerste stap voordat je ook nog maar begint met het zoeken naar een telefoon, is het bepalen van je eigen behoefte. Op het moment dat je af en toe een keer belt, kijkt of het de komende uren droog blijft en een paar keer per dag door Facebook of Instagram scrolt, moet je je afvragen of je een dure telefoon nodig hebt. Maak je nu juist wel veel gebruik van je telefoon en wil je zorgeloos in hoge kwaliteit kunnen streamen en ook hoogwaardige foto’s kunnen maken, dan wordt het een ander verhaal. Nu heb je voor het streamen ook een bijpassend abonnement nodig, maar daarover later meer!

Verschillende telefoons vergelijken

Nu je inmiddels weet waarvoor je je telefoon wilt gaan gebruiken is het tijd om verschillende telefoons met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van telefoons doe je gemakkelijk online en kan op basis van de door jou vooraf ingevulde wensen en eisen. Stel dat je een telefoon zoekt voor een bepaald budget, dan beperkt de selectie zich automatisch tot toestellen in deze prijsklasse. Dit geldt ook voor het aantal megapixels van de camera en de opslagcapaciteit van het toestel. Zo zijn er allerlei handige tools waarmee je twee of meerdere toestellen met elkaar kunt vergelijken en dus eenvoudig in één oogopslag kunt zien welke voldoet aan jouw wensen en eisen.

Kies voor een toestel met een voordelig telefoon abonnement

Voor degene die graag het nieuwste toestel wil, is het in de meeste gevallen raadzaam

er om te kiezen voor een toestel met een voordeliger telefoon abonnement. Dit heeft als voordeel dat je de kosten voor het toestel, zonder rente, in 24 maanden terug betaalt en je ook direct een abonnement hebt voor het bellen en internetten. Belangrijk is wel dat je weet dat je bij het afsluiten van een abonnement met toestel van 250 euro of meer een registratie krijgt bij het BKR, omdat dit wordt gezien als een lening, ook wanneer je hier geen rente over betaalt.

Netwerk en snelheid

Vandaag de dag is de dekking binnen Nederland vrijwel overal wel hetzelfde. Toch kan het zijn dat het ene netwerk het in jouw plaats net even iets beter doet, dan een ander. Het is daarom dus ook belangrijk om hier vooraf even onderzoek naar te doen en wat  vrienden en familie te vragen hoe dit bij hen zit. Naast de keuze voor het netwerk, zit je ook met snelheid en aantal mb’s per maand. In de huidige tijd, waarin alles het liefst zo snel mogelijk moet, is het dan dus ook aan te raden om te gaan voor een 5G verbinding en onbeperkt internet. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je geen internet hebt en ben je vrijwel altijd verzekerd van een goed snelheid.

Delen via

Vergelijkbare berichten