Waaraan moet een goede portemonnee voldoen?

Een goede en vooral ook handige portemonnee, de een zweert erbij en de ander vindt het overbodig. Natuurlijk doen we tegenwoordig bijna alles met onze telefoon en zien we ook dat banken hier op inspelen door geen fysieke bankpas meer te verstrekken, maar je de mogelijkheid bieden om alles met een digitale pas te doen, door met je telefoon te kunnen betalen. Toch zijn er natuurlijk ook een hele hoop mensen die het allereerst fijn vinden om pasjes bij zich te hebben, bijvoorbeeld spaarkaarten, het rijbewijs en allerlei andere pasjes. Ook contant geld is, vooral bij de wat oudere mensen, nog altijd iets wat ze veel gebruiken. Reden genoeg dus om een goede portemonnee bij je te hebben. Omdat het aanbod zo enorm is en iedereen zijn of haar eigen specifieke wensen en eisen heeft, hebben wij een aantal handige tips voor, zodat je weet waaraan een goede portemonnee nu eigenlijk moet voldoen.

Ga voor kwaliteit

We staan er niet altijd bij stil, maar een portemonnee heeft best wat te verduren. Iedere kaar dat je deze in je broek, tas of jas stopt, komt deze in aanraking met iets. Dit zorgt op termijn voor slijtage, net zoals het gebruik ervan. Het is dus aan te raden om te kiezen voor kwaliteit, zodat je nieuwe aanwinst een stuk langer meegaat. Denk hierbij aan materialen zoals leer, canvas of synthetische stoffen van goede kwaliteit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de portemonnee goed is gemaakt en stevig in elkaar zit, zodat je er op kunt vertrouwen dat hij niet snel zal verslijten of kapotgaan.

Portemonnee met voldoende ruimte

Wil je graag online een nieuwe portemonnee kopen? Dan is het wel belangrijk dat deze voldoende ruimte heeft. Ook wanneer je weinig tot geen contant geld meer bij je hebt, is het wel belangrijk dat je je pasjes en misschien wat andere belangrijke dingen gemakkelijk mee kunt nemen. Zorg er dus voor dat je niet alleen kijkt naar de kwaliteit van het materiaal, maar ook de binnenkant goed bekijkt. Heeft de portemonnee die jij hebt gezien verschillende vakken voor pasjes, briefgeld en muntgeld? Is er een apart vakje voor bijvoorbeeld een pasfoto of wat bonnetjes? Allemaal dingen waar je misschien niet direct aan denkt, maar die op termijn wel handig kunnen zijn. Let daarom ook goed op dat de website waar je kijkt, duidelijke foto’s heeft van zowel de binnen- als de buitenkant.

De veiligheid

De laatste tip die we je willen meegeven als het gaat om het aanschaffen van een portemonnee, is de veiligheid ervan. Het is tegenwoordig namelijk niet alleen meer belangrijk om ervoor te zorgen dat je portemonnee goed dicht kan, zodat er niets uit kan vallen, maar ook is voorzien van een RFID beveiliging. Zo voorkom je dat kwaadwillenden zonder dat je het door hebt, geld van je rekening kunnen halen bijvoorbeeld. Dit geldt overigens niet alleen voor een pasjeshouder, maar dus ook voor de ‘normale’ portemonnee. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je ergens in de stad of op een festival loopt en je er thuis achter komt dat iemand meerdere keren via draadloze afschrijving enkele tientjes of meer van je rekening heeft kunnen halen.

Vergelijkbare berichten