Waardering voor Jelle Bijlsma Groep op ‘Dag van de Ondernemer’

Het college van Tytsjerksteradiel heeft zich bij de start al aangesloten bij dit MKB-initiatief. “Wij vinden onze ondernemers erg belangrijk”, vertelt burgemeester Jeroen Gebben. “Voor ons is het vanzelfsprekend om mee te doen aan dit goede initiatief van MKB Nederland, door een ondernemer uit onze gemeente op de ‘Dag van de Ondernemer’ onze waardering te geven.”

Duurzaam ondernemerschap

Tytsjerksteradiel is blij dat ondernemers verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid. “Jelle Coen Bijlsma is een ondernemer die hiervan doordrongen is, innovatieve oplossingen bedenkt en vergaande maatregelen neemt in zijn bedrijfsvoering,” aldus Gebben.

Duurzaamheid staat bij Jelle Coen Bijlsma hoog in het vaandel. “We hebben het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in 7 elektrische en hybride auto’s die bij het kantoor kunnen worden geladen. Alle verlichting is inmiddels vervangen door Ledverlichting. Zelfs de verwarming van het kantoor is elektrisch”, zo vertelt Jelle Coen Bijlsma. “De elektriciteit die we hiervoor gebruiken wordt opgewekt met 280 zonnepanelen die op het dak van onze loods liggen. Voor 2018 staat een verdere uitbreiding en verbouwing van ons volledig energie neutrale kantoor gepland.”

Zo laag mogelijke CO2-uitstoot

“Door de aard van de werkzaamheden in de Grond-, Weg- en Waterbouw met zware machines leggen onze activiteiten een groot milieubeslag op CO2-uitstoot”, aldus Jelle Coen Bijlsma. “Wij zetten ons in om deze zo laag mogelijk te krijgen. Sinds 2015 heeft ons bedrijf de hoogste waardering op de CO2 prestatieladder (niveau 5). Daarvoor hebben we grote investeringen moeten doen in ons machinepark. We ontwikkelen ook eigen machines, zoals onlangs een modulair baggerponton. Met onze nieuwe op- en overslagkade aan het PM-kanaal in Kootstertille kunnen wij veel van onze grondstoffen duurzaam over water transporteren. Deze grondstoffen kunnen we door de verschillende bedrijfsactiviteiten weer prima hergebruiken. Verder hebben wij onze eigen GRIP-app ontwikkeld, waarmee ook onze medewerkers bewust worden gemaakt van hun rijgedrag en brandstofverbruik. Hiermee stimuleren wij brandstofreductie en kunnen daarmee ook de CO2-uitstoot reduceren. Ik denk dat bedrijven al verder zijn dan de overheden denken. Tijdens het bezoek hebben we daarover inhoudelijk goed over kunnen spreken. Dat waardeer ik zeer.”

Delen via

Vergelijkbare berichten