Waarom een rooster app dé must is voor iedere ondernemer

In de afgelopen jaren zijn er in Nederland alsmaar meer bedrijven ontstaan. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Ook in Friesland zijn talloze nieuwe organisaties te vinden. Om op te blijven vallen op een markt die meer en meer verzadigd raakt, is het een must om efficiënt te ondernemen.

Als ondernemer doe je dat onder andere door je tijd goed in te delen. Een van de effectieve manieren om dat te doen, is het implementeren van een zogeheten rooster app. Er zijn verschillende soorten programma’s en apps beschikbaar, zoals de app met diverse functies van Werktijden.nl. In dit artikel vertellen we meer over waarom een rooster app onmisbaar is voor de ondernemer van nu.

Wat kun je als ondernemer precies met een rooster app?

Hoewel er voor bedrijven in Nederland allerlei soorten software bestaan waarmee je gemakkelijker kunt ondernemen, is een rooster app zonder twijfel onmisbaar geworden. Een rooster app is een handig online programma waarmee je onder andere roosters kunt maken, gewerkte uren bij kunt houden, registratie voor verlof bij kunt houden en de personeelsplanning in elkaar kunt zetten. Ook is het mogelijk om met zo’n programma in- en uit te klokken. Dit zijn allemaal functies die de meeste ondernemers, in ieder geval de ondernemers met personeel, gebruiken.

Waar roosters eerder met de hand of via een Excel-sheetje werden gemaakt, zien we een flinke groei in het gebruik van dit soort programma’s. Dat is niet heel gek, want hierbij profiteer je van diverse voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je te maken hebt met een applicatie die je op verschillende apparaten kunt activeren en kunt gebruiken. Je kunt dus waar je ook maar bent het rooster bekijken. Dat geldt ook voor je medewerkers. Gemak staat dus echt voorop bij een rooster app en dat is precies de reden waarom zo’n app een echte must is voor iedere ondernemer. Daarnaast zijn er uiteraard nog veel meer andere voordelen te vinden aan een rooster app.

Rooster app zorgt voor de nodige efficiëntie en tijdsbesparing

Wat we namelijk ook zien als een groot voordeel is de aanzienlijke tijdsbesparing die komt kijken bij het gebruik van een rooster app. Wanneer je als ondernemer nog steeds voor een traditionele manier voor het opstellen en bijhouden van roosters kiest, zul je al gauw merken dat je hier ontzettend veel tijd aan kwijt bent. Zowel papieren schema’s als Excel sheets kunnen enorm tijdrovend zijn. Dat heeft vooral te maken met het handmatig invoeren van werktijden, het aanpassen van roosters wanneer dat nodig is en het communiceren van deze wijzigingen.

Maak je echter gebruik van een rooster app, dan zie je dat het zowel het maken als het beheren van een werkrooster snel kan worden uitgevoerd. In zo’n app maak je namelijk gebruik van handige sjablonen en geautomatiseerde processen, waardoor je toevoegingen en wijzigingen binnen no time kunt doorvoeren. Dit wordt direct gecommuniceerd naar de betrokken medewerkers zonder dat je dat zelf nog hoeft te doen. Logischerwijs vermindert dit zowel de administratieve last als de benodigde tijd die je nodig hebt voor het maken en bijhouden van roosters, waardoor je je als ondernemer kunt focussen op de kern van je bedrijf: groeien.

Verbeterde communicatie op de werkvloer met rooster app

Wat daarnaast niet gemist mag worden, is het grote voordeel dat je met een rooster app de communicatie op de werkvloer instant kan verbeteren. Bij veel bedrijven is de communicatie over roosters en werktijden vaak een bron van frustratie. Denk bijvoorbeeld aan roosters die alleen op de fysieke werkplek te bekijken zijn en aan veranderingen die zonder de nodige communicatie worden doorgevoerd. Dit leidt over het algemeen tot misverstanden en miscommunicatie, maar zelfs ook tot gemiste werkdiensten en uiteindelijk een lagere productiviteit en werknemers die minder tevreden zijn.

Dit soort nadelen zijn verleden tijd wanneer je een rooster app hanteert waar zowel de ondernemer als werknemers inzicht in hebben. Zo’n app is een centrale plek die altijd toegankelijk is, waarbij medewerkers hun eigen werktijden altijd in kunnen zien waar en wanneer ze dat willen. Veranderingen kunnen automatisch worden verstuurd, waardoor iedere werknemer altijd up-to-date is. Dat zorgt voor een betere communicatie, meer transparantie en een betere sfeer op de werkvloer.

Kortom: een rooster app biedt talloze voordelen voor ondernemers in Friesland. Het maakt niet uit of je net bent begonnen met ondernemen of dat je al langer bezig bent. Ook de grootte van je bedrijf met personeel is niet van belang. Zolang je met roosters en werknemers werkt, helpt een rooster app bij het efficiënter omgaan van tijd binnen je bedrijf.

Delen via

Vergelijkbare berichten