Waarom zou je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig hebben?

Als Friese ondernemer is het belangrijk om je in te dekken tegen mogelijke risico’s waar je bedrijf mee te maken kan krijgen. Dit kun je onder meer doen door zakelijke verzekeringen af te sluiten. Omdat verzekeringen voor de meeste bedrijven niet verplicht zijn, weet je misschien niet waar jij je wel en niet voor moet verzekeren. Twijfel je over een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Lees dan vooral verder. Wij vertellen je hier namelijk waarom je deze verzekering nodig hebt.

Je bent verzekerd tegen schadeclaims

We beginnen direct met de belangrijkste reden om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, want hiermee verzeker jij je bedrijf tegen schadeclaims. Richt je per ongeluk schade aan als je voor een klant aan het werk bent en word je hiervoor aansprakelijk gesteld? Dan dekt een verzekeraar de kosten. Dit is erg prettig, want een schadeclaim loopt vaak hoog op. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je overigens niet alleen verzekerd voor schade aan personen, maar ook voor schade aan spullen van een ander.

Heb je personeel in dienst? Of huur je andere bedrijven in om bepaalde onderdelen van een klus voor je uit te voeren? Dan kan het zijn dat zij schade aanrichten als ze voor jou aan het werk zijn. Met een zakelijke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want dergelijke schade valt namelijk ook binnen de dekking van deze verzekering. Zelfs schade door producten die je verkoopt, installeert, importeert of maakt is verzekerd.

Je straalt professionaliteit uit

De meeste ondernemers sluiten een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering vooral af omdat zij hiermee niet bang hoeven te zijn voor onverwachte schadeclaims. Toch is er nog een reden waarom deze verzekering van waarde kan zijn voor je bedrijf. Je straalt namelijk professionaliteit uit als je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt. Met deze verzekering laat je (potentiële) klanten zien dat je niet wegloopt van je verantwoordelijkheden als je schade veroorzaakt tijdens je werk.

Als je geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt, kan dit er zelfs voor zorgen dat bedrijven niet met je in zee willen gaan. Steeds meer opdrachtgevers eisen namelijk van bedrijven waar zij mee samenwerken dat ze een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben. Weiger je deze verzekering af te sluiten? Dan is het goed mogelijk dat bestaande klanten de samenwerking op den duur stoppen. Zij willen immers niet het risico lopen dat jij, je medewerkers of producten schade aanrichten, maar dat je hier niet je verantwoordelijkheid voor neemt.

Breid je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering uit

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering volstaat voor de meeste bedrijven in Friesland. Toch zijn er uitzonderingen, want deze verzekering dekt namelijk niet alle schade. Is de schade het gevolg van een beroepsfout of verkeerd advies? Verwacht dan niet dat een verzekeraar geld uitkeert om de schade te vergoeden. Als je alleen een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hebt, draai je hier zelf voor op. Met een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je dit.

Breid je je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uit met beroepsaansprakelijkheid? Dan ben je ook verzekerd voor (financiële) schade door een beroepsfout of verkeerd advies van zowel jezelf als een medewerker. De kosten voor het herstel van documenten die je beheert of gebruikt zijn ook verzekerd, net zoals kosten voor verdediging bij onterechte aansprakelijkheid. Schade door advies over investeringen en beleggingen en schade door software die je ontwikkelt of door gebruik van intellectueel eigendom van een ander valt buiten de dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijkbare berichten