Waterschoon genomineerd voor Waterinnovatieprijs 2012

Waterinnovatieprijs

De Unie van Waterschappen reikt dit jaar voor het eerst een landelijke prijs uit voor innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken van de waterschappen. Het motto luidt: ‘Zorg voor droge voeten, schoon en voldoende water’. De Waterinnovatieprijs is een podium voor innovatieve waterprojecten.

 

Jury in beraad

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 28 november 2012 in de Rode Hoed in Amsterdam maakt juryvoorzitter prof. dr. Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam Innoveren van de Universiteit Utrecht en directeur Utrechts Sustainability Institute, de winnaars in vier categorieën bekend. De categorieën zijn: Overheden, Bedrijven, Belangenorganisaties en Particuliere initiatieven en Waternet.

 

Waterschoon

In Sneek is met de herstructurering van de woonwijk Noorderhoek ingezet op innovatieve en duurzame technologie door toepassing van het innovatieve sanitatiesysteem. Zijne koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje stelde in 2011 het systeem officieel in gebruik. In de wijk worden ruim 200 woningen aangesloten op het nieuwe sanitatiesysteem. Het organische afval in de woningen wordt via een keukenvermaler ingezameld en samen met het toiletwater (zwartwater) afgevoerd door middel van een vacuümsysteem. Het huishoudelijke afvalwater

Delen via

Vergelijkbare berichten

26 feb 2024