WeldingSynergy: ‘Samenwerken is toch leuker dan ieder voor zich?’

Micha, wie ben je en wat doe je met je bedrijf WeldingSynergy?
Ik ben ooit begonnen als monteur, ik repareerde lasapparatuur. Ik begon me te verdiepen in de theorie, vroeg me af wat er nu precies gebeurt tijdens het lassen. Zo leerde ik steeds meer over het vak. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring met het oplossen van uitdagingen rondom het verbinden van metalen door middel van lassen. Die ervaring en het in die jaren opgebouwde brede netwerk gebruik ik nu in mijn eenmanszaak WeldingSynergy om mijn klanten te ondersteunen, waarbij we de focus hebben op het vooruithelpen van de klant. Onze filosofie is, dat als we de klant vooruithelpen door middel van ondersteuning en training, beide partijen kunnen blijven ontwikkelen en groeien. We streven naar een synergie tussen de klant en ons, waardoor het resultaat op de lange termijn voor beiden meer oplevert dan één plus één is twee!

Waar is WeldingSynergy goed in?
We zijn goed in het ondersteunen van de metaalverwerkende industrie, bij projecten waar net iets meer gevraagd wordt dan men gewend is. Van het analyseren van aanvragen voor wat betreft de las- en norm-technische haken en ogen, tot het certificeren van bedrijven, lasmethoden en lassers. Maar we houden ons ook bezig met het inrichten en vullen van fabricage dossiers. Eigenlijk ondersteunen we de klant van aanvraag tot oplevering, zodat het project goed afgerond wordt en de fabrikant weer een stukje verder ‘gegroeid’ is. Door mijn brede netwerk, de klanten die ik heb in verschillende ‘takken van sport’ in de metaalindustrie en de werkervaring als docent op las-technische opleidingen, zorgen we dat we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in deze industrie. Ook letten we erop dat bij uitdagingen in projecten er altijd wegen zijn om antwoorden te vinden, of dat we de juiste partijen erbij inschakelen.

Wat vind je zo mooi aan je vak?
Dat is absoluut de complexiteit! Lastechniek is enorm breed en er zit veel diepgang in. Naast het lesgeven op kaderopleidingen volg ik zelf ook nog regelmatig cursussen. Op het gebied van lasapparatuur wordt er veel doorontwikkeld. Ten opzichte van vroeger is er in de basis van de lasprocessen niet zoveel veranderd, maar door middel van digitalisering komen er wel steeds meer verbeteringen en verfijningen. Ik vind het belangrijk om kennis en kunde door te blijven geven, want er is een groot tekort aan lassers en lasspecialisten.

Wat zijn je toekomstplannen voor jouw bedrijf?
De basis staat nu wel en nu wil ik WeldingSynergy ook graag goed neerzetten in de markt. Daarbij merk ik dat mond-tot-mond reclame zeer belangrijk is. Ook wil ik de samenwerking met ZZP’ers verder uitbreiden en misschien zelfs een aantal werknemers aannemen. In die zin zijn er wel wat groeiplannen. Een prettige omgeving creëren waar mensen graag willen werken of mee samen willen werken. Gezamenlijk op een leuke manier klanten ondersteunen en mooie projecten aangaan, dat is mijn ideaalbeeld. Want samenwerken is toch veel leuker dan ieder voor zich?

Delen via

Vergelijkbare berichten