Welke onderneming in Súdwest-Fryslân wint Ondernemersprijs 2023?

In november 2021 werd Brandsma Digitaal Meten (BDM) uit Bolsward uitgeroepen tot dé onderneming van Súdwest-Fryslân. Kortgeleden, tijdens de ondernemersbijeenkomst bij KM Yachtbuilders in Makkum, werd het startschot gegeven voor de nieuwe zoektocht. Bedrijven en ondernemers kunnen zich tot en met 15 juni aanmelden. Tijdens hét Ondernemersevent op 28 november dit jaar maakt de gemeente de winnaar bekend.

Precies een week geleden won Movacolor uit Sneek de verkiezing Friese Ondernemer van het Jaar. “Een prachtig resultaat en we hebben nog veel meer mooie bedrijven, groot en wat kleiner, die we graag motiveren, stimuleren en een podium willen geven. Daarvoor is de Ondernemersprijs in Súdwest-Fryslân”, licht wethouder Bauke Dam toe.

Net als in 2021 zal YnBusiness de screening van de inschrijvingen doen aan de hand van een bedrijfsscan. Vervolgens zal een vakjury het stokje overnemen en de keuze voor de finalisten en de uiteindelijke winnaar maken.

Ondernemen met impact belangrijke factor

De gemeente geeft aan dat winst niet doorslaggevend is. Een bedrijf moet uiteraard financieel gezond zijn, maar de gemeente zegt het belang van de impact veel belangrijker te vinden. “We zoeken ondernemers die met hun bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving, aan de arbeidsmarkt, aan de lokale economie of aan de circulaire uitdagingen. Ik ben echt heel benieuwd welke bedrijven mee gaan doen. We hebben zoveel inspirerende en impact-makende bedrijven in Súdwest-Fryslân. Elke keer als ik daaraan denk, maakt dat me grutsk!”, laat wethouder Dam weten.

Aanmelden tot en met 15 juni

Ondernemers die willen meedingen naar de Ondernemersprijs 2023 kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente: www.sudwestfryslan.nl/ondernemersprijs. Ondernemers en bedrijven kunnen ook door andere aangemeld worden. Aanmelden is mogelijk tot en met 15 juni.

Vergelijkbare berichten