Welke verzekeringen passen bij jou(w onderneming)?

Als ondernemer ben je er waarschijnlijk wel aan gewend om vooruit te denken en te plannen. Het afsluiten van de juiste verzekeringen voor jezelf en je bedrijf speelt hierbij een grote rol. Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar die niet alleen handig zijn voor jezelf, maar die je onderneming ook daadwerkelijk kunnen beschermen in het geval van een onverwacht risico.

Ben je dus bezig met het risicobeheer binnen je organisatie, dan is het een must om de juiste verzekeringen te kiezen. Zo is een opstalverzekering van groot belang en moet je je bezighouden met een uitvaartverzekering vergelijken. In dit artikel zoomen we verder in op handige verzekeringen waar je als ondernemer zowel zakelijk als persoonlijk sterker mee staat.

Deze zakelijke verzekeringen zijn handig om te hebben

Wanneer je een bedrijf runt, is het sowieso essentieel om over een aantal zakelijke verzekeringen te beschikken. Als (zelfstandig) ondernemer loop je namelijk over het algemeen meer risico dan wanneer je in loondienst bent, omdat je alles zelf moet regelen.

Aansprakelijkheidsverzekering afnemen

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je onderneming bijvoorbeeld tegen claims van derden voor letselschade of materiële schade die ontstaan is tijdens bedrijfsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk partner of een klant die uitglijdt door een gladde vloer of aan het veroorzaken van schade aan eigendommen van anderen door jouw bedrijfsactiviteiten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor je bedrijf

Is er sprake van schade door beroepsfouten? Dan zit je met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering goed. In sommige werkvelden is deze verzekering zelfs verplicht, bijvoorbeeld wanneer je werkzaam bent als arts of architect. Wanneer je te maken kunt krijgen met het risico om beroepsfouten te maken waarbij klanten flinke schade kunnen lijden, is deze verzekering zeker een must.

Opstal-, goederen- en inventarisverzekering afnemen

Wanneer je over een eigen bedrijfspand beschikt, of dat nu huur of koop is, is het daarbij raadzaam om een opstalverzekering af te nemen. Daarmee ben je verzekerd wanneer er schade ontstaat door inbraak of brand. De inboedel van je bedrijfspand verzeker je door middel van een inventarisverzekering of een zakelijke inboedelverzekering. Werk je vanuit huis? Dan zit je over het algemeen met je eigen inboedelverzekering al goed (controleer dit altijd goed).

Cyberverzekering afsluiten voor bedrijf

Een zakelijke verzekering die redelijk nieuw is, is een cyberverzekering. Deze verzekering is helaas onmisbaar in het moderne bedrijfsleven. Hiermee ben je namelijk gedekt wanneer je kosten maakt omdat je slachtoffer bent geworden van cybercrime. Denk aan een virus, hack of ransomware. In veel gevallen ben je ook verzekerd voor schade aan derden, dus de schade die een klant of zakelijk partner oploopt door cybercrime binnen jouw onderneming. Kortom: een handige verzekering om tegenwoordig te hebben als extra inzet tegen cybercrime.

Waarom een uitvaartverzekering ook van pas komt in het ondernemerschap

Naast zakelijke verzekeringen is het van belang om je persoonlijke leven te beschermen. Een uitvaartverzekering komt hierbij goed van pas. Met een uitvaartverzekering zorg je namelijk voor financiële dekking van de kosten van je uitvaart. Daarmee weet je zeker dat je die kosten kunt betalen en hoef je je nabestaanden niet ermee op te zadelen. Hoewel een uitvaartverzekering in iedere branche een aanrader is, is het natuurlijk des te belangrijker als je een risicovol beroep uitoefent waarbij de kans op ongevallen groot is. Daarbij is het sowieso een prettig idee wanneer je alles omtrent je financiële toekomst goed geregeld hebt; voor zowel jezelf, je bedrijf als je nabestaanden. Een uitvaartverzekering betaalt namelijk altijd uit en dat is niet het enige grote voordeel van zo’n verzekering. Denk ook aan:

  • De keuzevrijheid die je hebt bij het afnemen van een uitvaartverzekering. Je kunt je uitvaart namelijk al vooraf plannen met de mogelijkheid tot specifieke diensten en producten (als je dat wenst). Mocht je dus al bepaalde ideeën en wensen hebben dan kun je die vast laten leggen in je uitvaartverzekering.
  • Het feit dat er altijd een uitvaartverzekering is die bij je wensen past. Door bezig te gaan met uitvaartverzekeringen vergelijken, weet je binnen no time welke het beste matcht met jouw persoonlijke en misschien wel zakelijke wensen.
  • Het voorkomen van mogelijke liquiditeitsproblemen in het geval van een plotseling overlijden waar plotselinge uitgaven voor nodig zijn. Met een uitvaartverzekering hoef je niet bang te zijn dat dat geld uit liquide middelen van het bedrijf moet worden gehaald. Dat betekent dat de onderneming ook na het overlijden gewoon kan blijven functioneren.
  • Tot slot biedt het hebben van een uitvaartverzekering de nodige rust voor ondernemers; op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Het is een erg fijn idee dat de financiële lasten rondom je uitvaart gedekt zijn. Hierdoor kun je je beter concentreren op dat wat ertoe doet: je bedrijf en alles dat daarmee te maken heeft.
Delen via

Vergelijkbare berichten