Wethouder Houkje Rijpstra van Tytsjerksteradiel lanceert biebWERK(t)

Met het plaatsen van de tweet ‘Biebwerk(t) vanaf nu van start in Burgum, Hurdegaryp en Gytsjerk! #mooiinitiatief’ maakte Houkje Rijpstra (@houkjer) wereldkundig dat biebWERK(t) officieel gestart is. Na de openingshandeling en begeleidende enthousiaste woorden van Rijpstra gingen de aanwezige deelnemers uit onderwijs- en arbeidsmarktsector met behulp van een offline ‘chatroulette’ enthousiast met elkaar in gesprek.

Groeiende groep partners

De gemeente Tytsjerksteradiel is een van de ‘founding partners’ van biebWERK(t). Sinds september wordt er al geëxperimenteerd met de formule en de eerste bevindingen zijn erg positief. Zo kreeg Vrijwilligerservicepunt Leeuwarden in deze proefperiode veel meer reacties op vacatures dan voorheen. Ook haken er steeds meer partijen aan. Naast de andere startpartners Kamer van Koophandel, Kearn, Loket Leren en Werken Friesland, DUO en loopbaanadviesbureau BOIZCA zijn net Dress for succes en CASE Builders aangesloten. Dress for succes helpt werkzoekenden met een laag inkomen aan passende sollicitatietraining. CASE Builders zorgt voor de nodige online ondersteuning met DN-i, hun uitgebreide (online) competentietest. Geïnteresseerden kunnen zowel in de bibliotheek als thuis gratis deze test invullen en ontdekken wat hun sterktes en kansen zijn. Met het resultaat kan tegen een basistarief via de bibliotheek jobcoaching worden geboden: een persoonlijke uitleg bij de testresultaten en deskundige hulp bij het zoeken naar een geschikte baan. En er zijn met meer potentiële samenwerkingspartners gesprekken gaande. Zo geeft de GGZ binnenkort een workshop over het signaleren en voorkomen van een burn-out.

Ingrijpende kwesties

biebWERK(t) onderscheidt zich door mensen laagdrempelig, individueel en persoonlijk te benaderen in al haar -ook kleine- vestigingen. Coördinator Henk Jonker: “We merken dat hier een grote behoefte aan is. Steeds meer organisaties stappen over op online dienstverlening, maar bij ingrijpende en lastige kwesties als werk en opleiding, is het plezierig als je met je vragen op iemand af kan stappen. Wij merken dat bijvoorbeeld onze inloopspreekuren hele positieve reacties oproepen!” Op de website biebwerkt.nl vinden geïnteresseerden meer informatie over de spreekuren, coachinggesprekken en workshops.

Delen via

Vergelijkbare berichten