Wie wordt ‘Duurzaamste wethouder of burgemeester van Nederland’?

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, wordt de winnaar op C-fordt in Maarssen bekend gemaakt. Die mag zich de ‘Duurzaamste wethouder of burgemeester van Nederland’ noemen.

Tips

De bestuurders gaan 4 weken thuis aan de slag met de Wattcher, een energiemonitor die elk moment toont hoeveel stroom er in huis wordt verbruikt. Wethouders en burgemeesters werken in teamverband en krijgen ook tips en ondersteuning bij het besparen. Hun energieverbruik tijdens de wedstrijdperiode wordt vergeleken met het verbruik in dezelfde periode in het vorige jaar.

Twitter #dvdd13

Urgenda, de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken, organiseert deze wedstrijd in samenwerking met het Klimaatverbond en Wattcher. Doel is te laten zien hoe gemakkelijk en leuk het is om in eigen huis energie te besparen. Dit levert niet alleen geld op, maar uiteraard ook winst voor het klimaat. Bestuurders die het goede voorbeeld geven, kunnen inwoners in hun gemeente inspireren door daarover te twitteren met #dvdd13.

Delen via

Vergelijkbare berichten