Wijnsma Kozijnen: betrouwbaar, kwaliteit en toekomstgericht

Wijnsma Kozijnen uit Drachten heeft kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom investeert het familiebedrijf volop in vernieuwing en ontwikkeling. “Wij willen niet de grootste zijn, maar de beste. De beste in kwaliteit, service en ontzorgen van onze klanten,” stelt eigenaar Arnold Wijnsma. 

Gosse Wijnsma legde veertig jaar geleden met de start van een timmerbedrijf in Metslawier de basis voor Wijnsma Kozijnen. Hij specialiseerde zich al snel in de productie van kunststof kozijnen. In 2013, na problemen door de financiële crisis, nam zijn zoon Arnold Wijnsma het bedrijf over en maakte een doorstart in Drachten. Begonnen met twee medewerkers, groeide Wijnsma uit naar 45 werknemers.

De afgelopen drie jaar heeft Wijnsma Kozijnen het productieproces van het aan De Steven in Drachten gevestigde bedrijf volledig gemoderniseerd. Dankzij het gebruik van precisie robotisering bij de vervaardiging van de kunststof kozijnen wordt met een lage foutmarge gewerkt en zijn een hoge kwaliteit en leveringstijden gegarandeerd.

In april nam Wijnsma Kozijnen een op maat gemaakte productiemachine in operationeel gebruik. De totstandkoming van de in Italië gefabriceerde en volledig op het productieproces van Wijnsma afgestemde machine, nam drie jaar in beslag. Voordelen van de nieuwe machine zijn: maatvastere productie, een geautomatiseerd proces, specials worden volledig machinaal gemaakt en capaciteitsuitbreiding.

“Ik denk dat wij met ons product qua kwaliteit vooroplopen in de markt,” vertelt Arnold. De uitdijende orderportefeuille is de bevestiging dat de markt de bekwaamheid van het Drachtster bedrijf onderkent. Reden om stil te zitten is het niet. Integendeel, bij Wijnsma Kozijnen is de blik op de toekomst gericht.  

Dat is nodig in een snel veranderende wereld, aldus commercieel manager Marcel Elzinga. Digitale transitie, automatisering, de circulaire economie, het zijn zaken die de volle aandacht hebben. “We leven niet alleen in het nu, maar denken strategisch om toekomstproof te zijn en te blijven.”

Arnold verwacht dat zijn bedrijf de komende jaren doorgroeit, mede dankzij de werknemers die gemiddeld jong zijn, maar ‘een bak’ aan ervaring hebben. De betrokkenheid en brede inzetbaarheid van het personeel dat voor alle onderdelen van het productieproces is opgeleid, garandeert continue kwaliteit.

Wijnsma Kozijnen is uitsluitend gericht op de professionele markt. Het Drachtster bedrijf levert een breed scala aan producten variërend van kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien, accessoires en meer. Ook voor specials en brandwerende kozijnen biedt Wijnsma Kozijnen een totaaloplossing.

Het moderne en efficiënte productieproces van Wijnsma Kozijnen verzekert, hoe verschillend en uiteenlopend de opdrachten ook zijn, dat bestellingen altijd tijdig geleverd kunnen worden. “Betrouwbaarheid is belangrijk, de bouwsector werkt met strakke planningen”, stelt Marcel.

Een goede klantrelatie is belangrijk voor het Drachtster bedrijf dat met de opgebouwde jarenlange ervaring, kennis en ambitie in staat is mee te denken over oplossingen. “We willen vanaf moment één betrokken zijn bij een project om een zo goed mogelijk advies en sluitende offerte te kunnen geven,” vertelt Marcel.

Om de dealers beter te kunnen bedienen ontwikkelt Wijnsma Kozijnen een online configuratietool om offertes mee te maken. “Dealers kunnen hierdoor sneller op hun gewenste momenten offertes maken en onze mensen krijgen tijd voor andere zaken. Het is een win-winsituatie,” vindt Arnold.

De nieuwe tool past in de filosofie van het familiebedrijf dat erop gericht is om de klant volledig te ontzorgen. Een tevreden klant is waar het om draait, weet Marcel. “Als contact, dienstverlening, kwaliteit en levering goed zijn, is prijs vaak geen discussie meer.”

www.wijnsmakozijnen.nl

Vergelijkbare berichten