Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage Accent Automatisering ICT-specialist

Wim Behage is directeur van Accent automatisering uit Sneek. Accent is een ICT-bedrijf gespecialiseerd in cloudoplossingen en heeft datacentra in Sneek, Groningen en Amsterdam. Wim is een ICT-professional en geeft bedrijven advies over optimale ICT-oplossingen. Zijn doel: ICT duidelijk maken voor iedereen. Wim zijn jarenlange ervaring in de ICT en expertise in kostentechnisch interessante oplossingen voor het MKB- en grootbedrijf zorgen ervoor dat hij met Accent een vertrouwde partner is voor veel bedrijven in Noord Nederland. Wim deelt als OF’s ICT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Wim, hij en zijn collega’s helpen u graag.

Hoe veilig is uw ICT omgeving?

Uw bedrijf heeft te maken met groeiende veiligheidsrisico’s binnen uw ICT omgeving. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving verandert er veel, ook de impact van cybercriminaliteit wordt alsmaar groter. Ik geef u daarom vijf tips om uzelf te wapenen tegen deze risico’s.

 

Tip 1: Voorkom schaduw-IT

Zowel bij kleine als grote organisaties is er veel schaduw IT aanwezig. Dit is het geval wanneer medewerkers bijvoorbeeld gebruik maken van eigen spreadsheets en tools, die niet gekozen zijn door de technische beslissers. Daardoor worden deze middelen niet beschermd door specialisten en zijn ze dus vatbaarder voor bedreigingen van buitenaf. Oorzaak van het gebruik van schaduw IT is dat medewerkers de aanwezige software niet begrijpen. Zorg er dus altijd voor dat uw ICT omgeving begrijpelijk is voor elk type medewerker, zodat deze niet geneigd is terug te grijpen naar onbeveiligde schaduw IT.

 

Tip 2: Werk met krachtige wachtwoorden

Wanneer u werkt met online applicaties heb u vaak te maken met verschillende inlog URL’s, gebruikersnamen en wachtwoorden. Dit aantal lijkt alleen maar toe te nemen. De verleiding is daarom groot om overal hetzelfde, makkelijk te onthouden wachtwoord te kiezen. Dit brengt echter veel risico’s met zich mee. Buiten dat dergelijke wachtwoorden gemakkelijker te achterhalen zijn, hebben hackers met één wachtwoord direct toegang tot al uw programma’s en applicaties. Zorg daarom voor krachtige, wisselende wachtwoorden.

 

Tip 3: Creëer bewustwording onder uw personeel

Het Cryptolocker virus is een malware die data versleutelt. Dit gebeurt vaak via een bijlage of link uit een e-mail die geopend wordt. Automatisch wordt daarna een bestand gestart dat begint met het versleutelen van alle bedrijfsbestanden. Vervolgens eisen de cybercriminelen geld om de versleuteling op te heffen. Er moet altijd eerst een menselijke handeling worden uitgevoerd om dit virus toe te laten. Het creëren van bewustwording is daardoor ook een belangrijkste stap om besmettingen te voorkomen. Laat uw medewerkers voorbeelden zien van een Cryptolocker virus of vraag ze om niet zomaar een bijlage in een e-mail te openen. Vooral e-mails die de gebruiker niet verwacht moeten als verdacht worden beschouwd.

 

Tip 4: Blijf up-to-date

Belangrijk is om continu uw systemen te blijven updaten. Krijgt u een melding om uw systemen te updaten? Pas ze allemaal toe, loop niet achter de feiten aan. Veel malware richt zich op oudere software waar zij gemakkelijk op kunnen inbreken. Het updaten biedt geen garantie, maar een feit is dat u de internet criminelen het wel een stuk lastiger maakt. Mijn tip is dan ook om update-instelling zoveel mogelijk automatisch te zetten.

 

Tip 5: Zorg voor een back-up

Voor organisaties is het van belang dat zij een back-up maken van hun belangrijke data. Wanneer u een besmetting heeft kunt u altijd terugvallen op uw back-up. Is er een goede back-up voorziening, dan is een bedrijf binnen enkele uren weer operationeel. In het ergste geval bent u drie uur werk verloren. Indien er geen back-up is, dan kan een bedrijf zomaar twee of drie dagen niet operationeel zijn. Tevens is er een grote kans dat een deel van de gegevens permanent verloren zijn.

 

Wim Behage is directeur van  Accent Automatisering uit Sneek en sinds kort toegetreden tot OF's specialisten forum. Zijn toekomstige publicaties als ICT-Specialist en contactgegevens kunt u terugvnden op zijn eigen speicialisten pagina.

Onze specialisten
Aukje Castelein
Aukje Castelein
Energie | Fabriek
HR | Werkplezier | Motiveren
Jon van Weperen-4 - zwart-wit
Jon van Weperen
JON Projectmanagement
Projectmanagement
rsz_1foppe_hoekstra
Foppe Hoekstra
Faber Telecom & Data
Accountmanager
rsz_1kees_folkertsma-1_zwart wit
Kees Folkertsma
Kuiper Verzekeringen
Adviseur leven en pensioen
Ronald-Zijlstra-OKE-PC_zwartwit
Ronald Zijlstra
Oké-PC IT Burgum/Dokkum
ICT-diensten
Jessica Kuiken zwart wit
Jessica Kuiken
Marketing Crew
Marketing
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
FSFE
Versnellen van de energietransitie
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker